Slabesti sanatos respectand aceste 5 reguli esentiale

In ziua de astazi devine din ce in ce mai greu sa slabesti sanatos si nici nu este de mirare ca din ce in ce mai multi oameni sunt supraponderali sau obezi.

Tinerii si chiar copiii experimenteaza probleme legate de greutate, iar unora li se pare aproape imposibil sa porneasca un proces de slabire sanatoasa.

Intr-o lume in care mancarea este din ce in ce mai artificiala, plina de chimicale menite sa ne faca sa tanjim dupa anumite produse, devine o adevarata corvoada sa mananci sanatos si natural. Dar nu te impacienta, desigur ca exista solutii.

Iata ce trebuie sa faci ca sa slabesti sanatos si repede:
1. In primul rand, asigura-te ca scoti zaharul „ascuns” pe care il consumi zilnic

Da, ai citit bine, atat timp cat vei manca zahar fara sa stii, procesul de slabire va fi ingreunat, iar rezultatele vor intarzia sa apara. Desigur ca sportul este esential intr-o dieta, dar mancarurile pe care le alegi sunt de trei ori mai importante. Fii sigura ca excluzi orice bautura care contin fructoza, cum ar fi acele ape cu „vitamine” sau orice alte bauturi similare. Atunci cand te antrenezi nu ai nevoie de prea multa apa, de fapt, pentru a slabi este bine sa nu consumi, daca faci exercitii 30-45 de minute, de exemplu. SFAT: consuma doar APA plata, cu Ph ridicat, este tot ceea ce are nevoie trupul tau.

2. Planifica-ti mesele

Este bine sa fii stricta atunci cand vrei sa ai parte de rezultate rapide si sa slabesti sanatos. In acest fel, poti sti clar numarul de calorii pe care le vei consuma de-a lungul unei zile, fara a face rabat de la aceasta regula.

Asadar, ia o foaie si un pix si gandeste-te ce vrei sa mananci. Incearca sa mananci la ore fixe, masa principala sa fie cea de pranz, iar seara si dimineata axeaza-te pe ceva lejer, cum ar fructele, legumele, semintele sau salatele.

ATENTIE! Mancarurile procesate, gata facute NU se vor consuma, sub nicio forma.

3. Fa sport cel putin de doua ori pe saptamana

Este bine sa nu omiti aceasta regula, daca doresti sa vezi rezultate rapide. Fie ca mergi la sala de sport, faci exercitii acasa sau alergi, ramane la latitudinea ta, dar asigura-te ca faci macar  45 de minute de exercitii sportive, intr-o sesiune. Ca sa slabesti sanatos este nevoie si de miscare, in acest fel muschii isi vor recapata elasticitatea, iar corpul tau se va „aranja” altfel.

4. Evita consumul de alcool

In caz ca nu stiai, alcoolul, odata ingerat, se tranforma in zahar, asa ca nu este deloc indicat in regimurile de slabire. Mai mult decat atat, ficatul tranforma alcoolul in…grasime. Un motiv bun sa renunti la bauturile alcoolice atunci cand vrei sa slabesti.

5. Nu manca in oras

Asa cum probabil iti imaginezi, mancarea de la restaurante nu este intamplator mai buna decat ceea ce gatesti acasa. Desigur ca bucatarii au grija sa adauge tot felul de substante chimice, menite sa te faca sa crezi ca mancarea lor este mult mai gustoasa. De obicei, acele substante contin zahar si alte componente deloc indicate intr-o dieta.
Desigur ca poti manca din cand in cand la restaurant, dar asigura-te ca atunci cand faci acest lucru, alegi un restaurant care serveste produse calitative, fara E-uri. De la sine inteles ca ar trebui sa eviti restaurantele care servesc mancaruri procesate, asa cum am mentionat si mai devreme. Pe langa faptul ca nu sunt sanatoase, aceste preparate au foarte multe calorii care nu vor favoriza procesul de slabire, ba chiar contra.

Acestea fiind spuse, pentru a slabi sanatos ar fi bine sa stai departe de aceste lucruri, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Ca ultim sfat, evita mancarurile condimentate si sucurile acidulate, alti sabotori ai slabitului natural si rapid.

 

4.86/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Slabesti sanatos respectand aceste 5 reguli esentiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *