Exercitiul Plank: alegerea perfecta pentru un corp tonifiat, intr-un timp record

Orice femeie doreste sa fie in forma, mai ales in apropierea sezonului calduros, asa ca special pentru tine vom prezenta astazi un antrenament simplu, dar revolutionar: exercitiul plank (sau planking).

Asa cum probabil ai observat deja, este vorba despre un exercitiu care solicita mult zona bratelor, coapselor, abdomen inferior si superior, stomac, talie, picioare si..lista poate continua. Nici nu este de mirare de ce acest plank a reusit sa capete o asemenea popularitate, intr-un timp atat de scurt.

Cum se realizeaza exercitiul plank?

Daca ai facut sport in scoala, cu siguranta iti aduci aminte de celebrele flotari, acele exercitii fizice care nu sunt nici pe departe simple, daca nu ai o oarecare conditie fizica. Exercitiul plank este practic acel exercitiu, doar ca la modul static. In plus se poate realiza in timp ce te sprijini pe coate sau chiar si in palme, ramane la latitudinea ta.

Odata stabila postura, te asiguri ca esti „o linie”, adica fundul nu este mai ridicat sau mai coborat decat restul corpului, varfurile degetelor sunt fixe in pamant, la fel si coatele (respectiv palmele), iar abdomenul si stomacul le vei tine cat mai incordate. Astfel, vei incerca sa mentii postura cat mai mult, s-ar putea la inceput sa reusesti doar pentru cateva secunde. Este foarte bine, exercitiul plank nu este unul simplu, iar in timp vei reusi sa iti imbunatatesti “prestatia”, trebuie doar sa dai dovada de perseverenta.

SFAT >>> Este indicat sa ajungi sa stai cat mai mult in aceasta postura, pentru a vedea efectele tonifierii. De exemplu, ai putea sta 1-2 minute, executand de 4 ori pe zi exercitiul plank. Astfel vei ajunge la 8 minute de  planking. Si desigur, poti continua pana vei dobandi o rezistenta si mai buna.

Ce vei dobandi daca vei reusi sa realizezi corect acest exercitiu?

 – vei tonifia principalele grupe de muschi, asa cum am mentionat si mai devreme, iar atat timp cat vei mentine si o dieta sanatoasa, probabil ca vei slabi, iar corpul tau va arata mult mai bine. In special la nivelul abdomenului, feselor si a bratelor vei vedea rezultate favorabile, care te vor motiva sa continui.

– daca petreci o buna parte a zilei la birou, cu siguranta te confrunti cu probleme si dureri de spate. Scapa de toate acestea realizand cateva exercitii de acest gen, cu siguranta iti vei imbunatati postura si vei fortifica muschii spatelui. Rezultatul? O postura corecta si mai putine dureri de spate. PS: incepe cu cateva exercitii de incalzire, prin care iti vei „incalzi” putin musculatura.

 – vei deveni mai flexibila in timp, daca vei executa regulat acest exercitiu, care va deveni ceva simplu. Atunci cand faci planking, faci de fapt si stretching (intinderea muschilor). Cu aceasta ocazie vei intinde muschii posteriori si ce ai umerilor.

– chiar daca nu faci alte exercitii (eventual cele de pregatire doar) inainte, tot vei vedea rezultate favorabile, in scurt timp. Sa mai spunem ca nu necesita echipament, prea mult timp sau energie?

Alege sa iti tonifiezi corpul in timp record invatand sa faci doar exercitiul plank, cu siguranta iti va parea bine ca te-ai apucat. Probabil ca iti va trezi pofta de a realiza si alte exercitii, iar tu vei in forma mai repede decat de asteptai.

4.92/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Exercitiul Plank: alegerea perfecta pentru un corp tonifiat, intr-un timp record

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *