Principalele motive care nu te lasa sa tii o dieta si sa slabesti

Daca iti doresti sa tii o dieta si sa fii mai slaba, dar nu vezi rezultatele asteptate cu toate eforturile depuse, trebuie sa iei in calcul si alti factori care te tin pe loc.

Iata de ce sa tii cont atunci cand te hotarasti sa tii o dieta:
  • Esti mult prea concentrat pe faptul ca esti supraponderal. Gandurile tale indreptate permanent in directia acestui lucru nu fac decat sa hraneasca problema pe care o ai, in loc sa o reduca.

    Solutie: Dirijeaza-ti gandurile spre ceea ce iti doresti sa obtii. Imagineaza-ti cea mai buna versiune a ta.

  • E foarte posibil ca supraponderabilitatea si imposibilitatea de a tine o dieta sa mascheze rani sufletesti, traume emotionale. O anumita insecuritate. Poate o teama veche, fixata la nivel inconstient.

    Solutie: Incearca sa te cunosti mai bine. Alimenteaza-te cu hrana spirituala. Foloseste afirmatii spre beneficiul tau. Gandeste pozitiv. Mediteaza. Foloseste ceaiuri din plante vindecatoare.

  • Desi numeri cu atentie caloriile, mananci in fata televizorului. O greseala foarte mare, pentru ca vei primi sugestiile din reclamele alimentare. Imaginile traverseaza mintea cu viteza, portile sunt deschise, caci gardianul – gandire e blocat de avalansa informatiilor pe care nu le mai poate analiza. In plus, studiile au aratat ca mancatul in fata ecranului are cel mai scazut nivel al ratei metabolice. Un efect biologic care nu te ajuta deloc daca tu vrei sa arzi caloriile.

    Solutie: E preferabil sa stai in liniste si doar sa mananci. Fiind prezent in momentul respectiv, savurand alimentele din farfurie, alese cu atentie.

  • Nu dormi suficient. Acest lucru te va dezechilibra hormonal si vei tinde sa mananci excesiv. Functionarea normala a metabolismului este data peste cap si astfel nu vei putea slabi.

    Solutie: Asigura-te ca iti organizezi toate activitatile in asa fel incat sa dormi 7-8 ore pe noapte. Iti va ajuta sanatatea. Si, implicit, silueta.

  • Nu ai cerut sfatul unui nutritionist si tii diete dupa ureche. Uneori, e posibil sa mearga, dar poate tu esti tocmai acea exceptie de la regula.

    Solutie: Ce mai astepti? Gaseste specialistul si treci la treaba urmand dieta recomandata. Sfaturile celor ce stiu sunt aur curat.

  • Cazi in capcanele weekend-urilor sau ale meselor cu prietenii. Te amagesti ca din cand in cand merge sa sari peste dieta pe care ti-ai stabilit-o de bunavoie.

    Solutie: Stai de vorba cu tine insati. Intreaba-te cinstit ce este mai important pentru tine si ce iti doresti. Apoi actioneaza cu determinare si vointa in directia aleasa, daca vrei sa vezi rezultate pozitive.

Iti dorim succes si o silueta pe care ti-o doresti, iar daca ai reusit sa slabesti asa cum ti-ai dorit – impartaseste-ne si noua experienta ta!

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Principalele motive care nu te lasa sa tii o dieta si sa slabesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *