Cand stii ca ficatul are nevoie de o detoxifiere?

Ficatul are nevoie de o detoxifiere din cand in cand, iar tu ar trebui sa fii atenta la semnele pe care ti le da. Nu de alta, dar acest organ joaca un rol cheie pentru sanatatea noastra. Asa ca ar fi bine sa-i conferim atentia care se cuvine.

In special ca ficatul chiar are nevoie de detoxifiere, altfel poate suferi cumplit din pricina repercursiunilor. Tocmai de aceea ai face bine sa ai grija de sanatatea ta. Iar din cand in cand ar trebui sa apelezi la cure intense. Adica vei scoate din dieta alcoolul, cafeaua, grasimile, dulciurile si sarea si vei observa o schimbare majora.

Poate ca ti se va parea greu la inceput, dar cu siguranta te vei simti mai bine in timp.

Ficatul are nevoie de o detoxifiere – rolul sau este unul esential

Avand in vedere ca ficatul are rolul esential de a filtra sangele, este important de stiut ca acesta are o o functie esentiala in organism. De asemenea, este responsabil cu eliminarea toxinelor, asa ca la randul sau trebuie sa se curete.

Metabolismul, productia hormonilor, digerarea alimentelor, toate trebuie sa „treaca” si de ficat. Asa ca buna functionare a sa devine esentiala. In special intr-o lume in care mancarea este plina de chimicale si aproape ca ne intoxicam, din aceasta pricina. Ficatul are nevoie si de un mediu propice, aer curat, mediu fara toxicitate, etc.

Cand iti dai seama ca ficatul tau are nevoie de o detoxifiere?

Iata cateva semne clare:

– oboseala acuta si frecventa. Acest lucru duce cu gandul la o suprasaturare a functiilor ficatului. Asa ca nu ar strica sa faci ceva in acest sens. Pot aparea repercursiuni metabolice din aceasta cauza. In acel moment ia in calcul o detoxifiere, pentru ca mai mult ca sigur ficatul abunda in toxine.

Ficatul are nevoie de o detoxifiere – la ce sa fii atenta?

– faptul ca ai luat in greutate, in mod inexplicabil. In momentul in care ficatul este ingreunat din cauza toxinelor, nu mai poate sustine procesele metabolice si hormonale. Cel putin nu in mod corespunzator. Asa ca apar tot felul de consecinte neplacute, iar ingrasarea este una dintre ele. Nu vei mai putea digera alimentele cu usurinta, asa ca acestea se vor „depune” exact in acele locuri unde nu ai vrea…

– vei transpira mai mult. De asemenea, mirosul s-ar putea sa fie unul mai pregnant si neplacut. Este un semn ca se petrece ceva in organism, asa ca nu vrei sa ignori aceste semne. Nu uita sa iti faci un control pentru a depista cauzele acestui dezechilibru hormonal

– cosurile si acneea pot fi alta consecinta a unui ficat disfunctional. Asa ca acesta ar fi alt motiv pentru care trebuie sa iti faci un control. Desigur ca poate fi un dezechilibru hormonal, dar nu poti afla decat daca iti faci analizele in cadrul unui cabinet medical. Cosurile mari si dureroase, care apar pe sub piele, pot fi o consecinta  a unui ficat care are nevoie de detoxifiere.

– respiratia neplacuta, urat mirositoare poate fi alt motiv care semnaleaza faptul ca ficatul tau nu este tocmai in cea mai buna forma.

Detoxifierea regulata si dieta sanatoasa, bazata pe fructe si legume crude si proaspete sunt esentiale pentru ficat.

Curatarea ficatului – ce trebuie sa mancam

– usturoi. Acest aliment este plin de antioxidanti, care te vor ajuta sa te eliberezi de toxine. Alicina si seleniul vor ajuta la curatarea ficatului. Practic, usturoiul va activa anumite enzime ale ficatului, pentru ca acesta sa se curete natural de toxine

– grapefruit. Un fruct bogat in vitamina C si antioxidanti, care va sustine procesul de detoxifiere al ficatului. Carcinogenii si alte toxine periculoase vor fi eliminate din corp daca vei bea zilnic un suc de grapfruit, proaspat stors

– morcovi si sfecla. O combinatie imbatabila…vezi lista completa de alimente aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *