Ceaiul de oregano, spune adio racelilor!

Putina lume stie, dar ceaiul de oregano are proprietati similare cu lamaia, ghimbirul, mierea, catina, etc si poate trata cu succes gripa, raceala si chiar sinuzita. Desigur ca acest lucru este mai putin cunoscut la noi, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim receptivi la idei noi de tratamente naturiste.

In special in ziua de astazi, cand medicamentele par sa ne fi acaparat viata. Prea putini oameni se mai trateaza in mod natural atunci cand racesc, de exemplu. Prefera sa ia medicamente costisitoare, desi studiile arata ca o simpla raceala trece in acelasi interval de timp, fie ca iei sau nu medicamente.

Tocmai de aceea ne-am propus sa iti prezentam cat mai multe alternative la medicamente, pentru a te convinge singura ca functioneaza. Foarte eficient in combaterea infectiilor este si uleiul de oregano.

Dar sa revenim la ceaiul de oregano. Are proprietati antibacteriene si antioxidante remarcabile, asa ca nu te sfii sa-l incluzi in dieta ta. Poti sa bei si preventiv. Ce contine? Fier, mangan, acizi grasi omega, triptofan, calciu, vitamina E si fibre. O combinatie imbatabila, nu-i asa? Se pare ca planta oregano poate combate si infectiile care rezista in fata antibioticelor. Nu suna rau, nu-i asa?

Ceaiul de oregano – trateaza-te chiar la tine acasa

Are si capacitatea de a te feri de inflamatii, asa ca cei care sufera de osteoporoza ar trebui sa il consume mai des. Foarte eficient si atunci cand vine vorba de infectii ale gatului, dar si astm, bronsita, arsuri, crampe, migrene, oboseala, dureri musculare si chiar dureri de dinti.

Oregano poate vindeca, preveni si trata atatea infectii gratie continutului ridicat de antioxidanti. Conform studiilor in domeniu, se pare ca oregano contine cu 42% mai multi antioxidanti decat un mar, de exemplu.

Ceaiul de oregano este foarte eficient si pentru a combate colesterolul „rau” si tensiunea. Experimentele au mai aratat ca aceasta planta poate diminua cancerul de colon, in cazul animalelor testate in laboratoare.

Dar sa revenim la tratarea gripei si a racelii, in special acum ca primavara si-a facut debutul, iar virozele stau la „panda”. Daca vei consuma 2-3 cani de ceai de oregano pe zi, in special daca esti racita, iti vei purifica si detoxifia organismul.

Cel mai bine ar fi sa cumperi oregano proaspat, adica o planta in sine. Desigur, functioneaza si cel uscat, dar pentru a spori eficienta alege varianta cruda.

 

Cum se face ceaiul de oregano:

Ingrediente:

– o mana zdravana de frunze proaspete de oregano
– 3 cani apa plata
– 1 lingura de miere ecologica

Mod de preparare:

Vei lasa apa la fiert, pana da un clocot. Dupa care vei adauga frunzele de oregano maruntite in prealabil. Le lasi sa fiarba pret de 10 minute, dupa care le iei de pe foc. Le lasi 5-10 minute acoperite, adica la infuzat. Dupa aceea, strecori bautura si consumi ceaiul de oregano fierbinte. Nu uita sa adaugi miere cand se mai raceste un pic.

ATENTIE! Tine minte sa nu pui miere in bauturile fierbinti. Se creeaza o reactie toxica, tocmai de aceea bautura poate deveni neagra, brusc. Adauga miere cand bautura este calduta.

 

Ceaiul de oregano – ce alte beneficii mai are

 

Este foarte eficient si in combaterea acneei, dar si a matretii, asa ca este bine sa iti faci masti pentru ten si par. Practic, iti vei tampona tenul cu ceai de oregano si nu vei clati. Pentru par, clateste-l bine cu ceai, lasa-l sa actioneze 15 minute si clateste din nou.

Are grija de digestia ta, la fel ca si ghimbirul, asa ca bea o cana de ceai inainte sau dupa masa. Nu vei mai avea probleme cu constipatia sau balonarea.

Ai grija de tine in mod natural, vei fi surprinsa de rezultatele pozitive pe care le vei vedea rapid.

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *