Care sunt cele mai frecvente intrebari despre un implant dentar in Bucuresti

Un implant dentar este un dispozitiv medical, confectionat din titan, zirconiu sau alt material biocompatibil cu organismul uman. Acesta are rolul de a inlocui radacina naturala a unui dinte lipsa, fiind introdus in osul maxilarului. Acesta actioneaza precum o ancora pentru un dinte artificial, numit coroana.

Coroanele dentare arata, se simt si functioneaza ca dintii naturali.

Avantajele unui implant dentar vs. protezele dentare

Un implant dentar are mai multe avantaje decat protezele dentare care sunt dinti artificiali care se pot indeparta:

  • Are o rata de succes mai mare: durata lui este asemenea dintilor naturali, atata timp cat este ingrijit corespunzator;
  • Imbunatateste functia de mestecat: te vei putea bucura fara nicio grija de toate alimentele preferate, cum ar fi merele și carnea;
  • Riscul de aparitie a cariilor la dintii din apropiere este redus;
  • Nu trebuie indepartat precum proteza dentara pentru a fi curatat in fiecare seara;
  • Reduce sensibilitatea dintilor din apropiere;
  • Este potrivit cu forma, nuanta si dimensiunea celorlalti dinti, astfel incat sa arate natural si sa se simta confortabil;
  • Previne pierderea osoasa: implantul dentar functioneaza precum dintii naturali, stimuland maxilarul si prevenind pierderea osoasa;
  • Nu afecteaza vorbitul.

Cele mai frecvente intrebari despre implantul dentar

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Cu o igiena dentara corespunzatoare si controale dentare regulate, implantul dentar poate dura toata viata. Este o optiune excelenta pe termen lung.

Cat de dureroasa este procedura?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente temeri ale pacientilor. Interventia chirurgicala se desfasoara sub anestezie locala ceea ce face ca durerea sa fie minima spre deloc.

Cat dureaza procesul de recuperare?

Durerea postoperatorie nu este severa si, cu siguranta medicul iti va prescrie cateva analgezice pe care sa le iei. In primele 24-48 de ore, umflatura va incepe sa scada si este posibil sa mai sangerezi, ceea ce este normal. Durerea si disconfortul nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana.

Dupa interventia chirurgicala, osul si structurile inconjuratoare se vor vindeca complet in 3-6 luni. In acest interval de timp, osul maxilarului se va forma în jurul implantului, marind rezistenta implantului.

Cum se ingrijeste un implant dentar?

Ai grija de implantul dentar la fel cum iti ingrijesti si dintii naturali. Periajul, folosirea atei dentare, apa de gura si controalele dentare regulate fac parte din ingrijirea corecta a unui implant dentar.

Vei avea nevoie de implant dentar pentru a inlocui fiecare dinte?

Nu. Un singur implant dentar va sustine un singur dinte. Cu toate acestea, doua implanturi pot sustine o punte sau o punte partiala. Patru pana la sase implanturi pot sustine o proteza totala superioara sau inferioara.

Care sunt riscurile unui implant dentar?

Ca orice alta interventie chirurgicala, complicatiile sunt posibile, dar rare. Factorii de risc specifici sunt:

  • Infectie.
  • Deteriorarea sau ranirea altor dinti sau a vaselor de sange;
  • Leziuni ale nervilor;
  • Probleme cu sinusurile.

Dar probabilitatea ca aceste complicatii sa apara este redusa.

La ce clinica sa apelezi pentru un implant dentar in Bucuresti?

Plaza Dent ofera tratamente stomatologice de calitate la preturi accesibile. Echipa de specialisti are o experienta vasta, fiind pregatita sa te ajute si sa-ti ofere cele mai bune conditii de rezolvare a problemelor dentare. In plus, au constat discounturi, iar plata implantului dentar se poate face inclusiv in rate, fara dobanda.

Clinica PlazaDent.ro se afla pe Strada Gheorghe Rostogolea, nr. 1, Sector 6, Bucuresti. Programul de lucru este de luni pana vineri intre orele 08:30 -21:00 si sambata intre orele 08:30-18:30. Tot ce trebuie sa faci este sa suni la numerele de telefon afisate pe site in vederea programarii consulatiei.

_____

Sursa foto: Peter Kasprzyk on Unsplash.com

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *