Cafeaua este buna pentru ficat!

Poate ca nu stiai, dar cafeaua este buna pentru ficat, fiind chiar recomandata de specialisti. Evident ca ne referim la o cafea buna, pura, de calitate, bauta dupa ce ai savurat micul dejun.

O cafea ecologica, facuta la espressor sau la ibric poate sustine o buna activitate a ficatului, iar studiile americane confirma aceste aspecte.

Se pare ca in acest mod putem preveni ficatul gras, dar reusim sa diminuam si riscul de a face ciroza sau alte boli similare. O cafea buna sustine ficatul si activitatea acestuia. Asa ca poti consuma fara probleme aceasta bautura, dar fara a face excese.

Cafeaua si ficatul fac casa buna impreuna!

Asa arata unul dintre cele mai recente studii, potrivit medicului Courtney D’Angelo, din Cleveland, SUA. Se pare ca un consum moderat de cafea diminueaza efectele negative ale anumitor boli specifice ficatului. „Vorbim aici despre ciroza sau ficatul gras, afectiuni cu care se confrunta foarte multi oameni”, a specificat medicul pentru eatthis.com.

Ciroza este o afectiune grava a ficatului. Ciroza hepatica inseamna inlocuirea tesutului hepatic normal sau sanatos cu tesut cicatricial nefunctional. Pe masura ce boala avanseaza, arhitectura ficatului va inseamna din ce in ce mai putin tesut sanatos, conform reginamaria.ro.

Tocmai de aceea este esential sa nu mancam in exces, sa evitam consumul ridicat de alcool si sa apelam la metode de detoxifiere, din cand in cand.

Asadar, cum protejeaza cafeaua ficatul si functiile sale?  D’Angelo explica: „Cafeaua are abilitatea de a reduce grasimea care se formeaza in jurul ficatului si creste antioxidantii la acest nivel. In acest fel, cei din urma neutralizeaza radicalii liberi si este prevenita distrugerea celulelor”.

De ce sa bei cafea pentru a proteja ficatul

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, iar functiile sale esentiale ne ajuta sa ne eliberam de toxine. Tocmai de aceea este important ca noi sa-i sustinem buna activitate.

Pe langa o cafea savurata chiar dupa micul dejun, putem sa evitam anumite obiceiuri nocive.

Obiceiuri care iti distrug ficatul – mese copioase la ceas de seara?!

Stim ca este foarte placut sa mananci ceva savuros, seara, alaturi de cei dragi. Daca mai bei si un pahar cu vin si mananci si un desert poti sa iti imaginezi ca ficatul tau va fi de-a dreptul „coplesit”. Nu mai spunem de procesele digestive care vor trebui sa continue si peste noapte.

De aceea este posibil sa te trezesti greu, nu te vei simti tocmai bine, iar organele tale interne vor suferi. Asa ca da, acesta este unul dintre obiceiurile nesanatoase, care afecteaza intens ficatul.

Alt obicei nepotrivit este acela de a consuma alcool seara, chiar daca nu mancam…mai multe obiceiuri de evitat aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *