Obiceiuri care iti distrug ficatul. Ce trebuie sa stii?

Obiceiurile care iti distrug ficatul s-ar putea sa te surprinda. Dar intr-un fel este bine pentru ca te va ajuta sa faci anumite schimbari in viata. Stii deja ca este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, asa ca este evident ca ar fi bine sa ai grija de ficat. Cel mai indicat ar fi sa ai anumite rutine care sa sustina starea de sanatate.

Asa ca obiceiurile care iti distrug ficatul ar trebui memorate doar pentru a-ti aminti de fiecare data ce nu faci in regula. Bineinteles ca nu poate fi totul perfect, vei mai face exceptii. Dar ar fi bine sa schimbi cat mai multe in viata ta, daca vrei sa ai o existenta armonioasa si sanatoasa.

Ce ar trebui sa eviti? Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza.

Obiceiuri care iti distrug ficatul – mese copioase la ceas de seara?!

Stim ca este foarte placut sa mananci ceva savuros, seara, alaturi de cei dragi. Daca mai bei si un pahar cu vin si mananci si un desert poti sa iti imaginezi ca ficatul tau va fi de-a dreptul „coplesit”. Nu mai spunem de procesele digestive care vor trebui sa continue si peste noapte.

De aceea este posibil sa te trezesti greu, nu te vei simti tocmai bine, iar organele tale interne vor suferi. Asa ca da, acesta este unul dintre obiceiurile nesanatoase, care afecteaza intens ficatul.

Alt obicei nepotrivit este acela de a consuma alcool seara, chiar daca nu mancam. Alcoolul este una dintre bauturile care afecteaza sanatatea, in special ficatul. Daca este consumata in exces s-ar putea sa incepi sa resimti diverse afectiuni legate de acest organ.

Cel mai bine este sa consumi lichide simple si sanatoase, iar in proportie de 80% bea apa plata. O sa vezi ca te vei simti mai bine daca vei bea mai rar alcool si sucuri carbogazoase.

Inceteaza sa mai bei energizante si redu consumul de cafea, nu mai mult de 2 pe zi!

Obiceiuri care iti distrug ficatul. Nu lua medicamente la orice pas

In ziua de astazi oamenii sunt obisnuiti sa ia medicamente dupa bunul-plac, fara sa ceara parerea specialistilor. Evident ca nu este o idee buna, mai ales ca in unele cazuri chiar nu este necesar. Un leac naturist sau un ceai se pot „descurca” foarte bine in aceste situatii.

Kilogramele in plus sunt alta mare problema a generatiei actuale. Nu putini sunt aceia care se lupta cu obezitatea, ceea ce pune o mare presiune asupra organelor interne. Ficatul functioneaza mai greu in cazul acestor persoane, asa ca adu-ti aminte inainte de a neglija complet dieta alimentara.

Alimentele de tip fast-food, cele semipreparate, dar si insomniile, stresul si sedentarismul sunt alte cauze care pot duce la cedarea acestui organ vital.

Incepe chiar acum sa ai mai multa grija de tine si bucura-te de o sanatate de fier!

Probleme cu ficatul. Despre ce bauturi minune vorbim si cum te pot ajuta sa elimini toxinele?

Prima dintre bauturi este faimoasa pentru capacitatea sa de a purifica organismul in scurt timp. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ce elemente are in compozitie.

Despre lamai stii ca devin alcaline atunci cand le ingeram, iar castravetele este considerat cel mai bazic aliment. Asa ca nu uita sa-i consumi mai des. O salata de castraveti merge cam la orice mancare, tocanita, etc.

La ce ne ajuta patrunjelul…mai multe despre remedii pentru ficat >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *