Probleme cu ficatul? Bauturi naturale care te vor ajuta

Daca si tu ai probleme cu ficatul, poate ar fi intelept sa ai mai mare grija de tine. Nu de alta, dar ficatul este unul dintre organele esentiale, care trebuie sa functioneze intr-un mod optim.

Daca ducem o viata in care excesele abunda, s-ar putea ca acest organ sa fie profund afectat, in timp. Vorbim despre cei care consuma prea mult alcool, cafea, mancare nesanatoasa, fumeaza si care nu se odihnesc cum trebuie.

Toate aceste aspecte pot genera grave probleme cu ficatul. Desigur ca poti lua medicamente care sa te ajute sa mentii sanatatea pe linia de plutire. Sau poti sa optezi pentru detoxifieri dese si eficiente.

Tu ce alegi?

Probleme cu ficatul. Despre ce bauturi minune vorbim si cum te pot ajuta sa elimini toxinele?

Prima dintre bauturi este faimoasa pentru capacitatea sa de a purifica organismul in scurt timp. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ce elemente are in compozitie.

Despre lamai stii ca devin alcaline atunci cand le ingeram, iar castravetele este considerat cel mai bazic aliment. Asa ca nu uita sa-i consumi mai des. O salata de castraveti merge cam la orice mancare, tocanita, etc.

La ce ne ajuta patrunjelul?

Poate nu stiai, dar te poate ajuta in nenumarate cazuri. Aceste frunze de patrunjel sunt bogate in vitaminele A si C, iar radacina are proprietati diuretice. De asemenea, din radacina ceaiului se prepara ceai, o bautura foarte eficienta pentru slabire, dar si pentru prevenirea senzatiei de balonare.

Pentru a pregati bautura de purificare a ficatului ai nevoie de:

– 4 lamai

– 2 castraveti

– 2 legaturi de patrunjel

– 500 ml de apa

Probleme cu ficatul – cum se prepara acest remediu?

Vei stoarce sucul lamailor, vei felia castravetii si vei marunti patrunjelul. Pune toate ingredientele in blender si amesteca bine, doar cu un strop de apa. La final pune amestecul intr-o carafa, adauga si apa si amesteca bine pana obtii o bautura omogena.

Bea o cana de amestec in fiecare zi, pentru o saptamana. Poti sa iti faci in avans si pentru a doua zi, de aceea am sugerat aceste cantitati generoase.

O a doua bautura pe care o recomandam cu caldura este cea sugerata de la doctorulzilei.ro. Vei avea nevoie de mai multe ingrediente, dar cu siguranta este eficienta, la randul sau. Vei consuma acest amestec de 2 ori pe zi, pret de 3-4 zile. In acest mod vei stimula intens digestia, elimini reziduurile si te bucuri de un ficat mai sanatos.

Pentru aceasta bautura ai nevoie de:

– 150 grame de varza

– o bucatica de ghimbir (3 cm)

– 30 grame de telina

– cateva frunze de menta

– 250 grame de pere

– o lamaie

– 600 ml de apa plata

Probleme cu ficatul – bautura cu ghimbir si pere

Ghimbirul are capacitatea de a elimina cu succes toxinele si regleaza digestia, asa ca ar trebui sa-l consumi mai des. De asemenea, perele au in compozitie pectina. Ce rol are aceasta? Blocheaza ingerarea colesterolului rau, adica LDL. Asadar, ficatul va fi impiedicat sa absoarba colesterolul datorita pectinei.

Varza ajuta enorm in procesele de detoxifiere, asa ca ar trebui sa o consumi mai des. In special cand te pregatesti sa mananci o friptura, nu uita de varza. Aceasta leguma crucifera contine sulf, esential in procesele de eliminare a toxinelor, asa ca alege simpla salata de varza mai des.

Ingredientele de mai sus se vor marunti si se vor da la blender. Amesteca bine pana la omogenizare si nu uita sa consumi aceasta bautura de 2 ori pe zi, pret de 3-4 zile, chiar si o saptamana.

Sustine ficatul in lupta sa cu toxinele si bucura-te de o stare de sanatate minunata!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *