Alimente bogate in sulf – de ce sa le consumi mai des?

Poate ca nu stiai, dar alimentele bogate in sulf sunt dezirabile pentru organismul nostru. Asa ca este demn de inteles ca avem nevoie de ele, fara doar si poate.

Sulful va sustine starea de bine a organismului, asa cum vei descoperi in articolul de astazi. Putina lume stie ca acest mineral este necesar, asa ca ar trebui sa depasim felul in care miroase uneori…

Nu uita sa consumi mai des alimente bogate in sulf, in special daca vrei sa procuri acest mineral de la surse directe.

Sulful ne va ajuta sa avem o sanatate cardiovasculara stabila, par mai sanatos si o piele mai fina. Ca sa nu mai spunem ca previne afectiunile inimii, cancerul, diabetul si multe alte boli ale momentului.

Cel mai bine este sa asimilezi sulful direct din mancare, asa ca de astazi vei afla si care sunt alimentele care il contin din abundenta.

Alimente bogate in sulf. Stiai ca sunt continute de aceste legume?

Trebuie sa avem in jur de 150 de grame de sulf in organism, asa ca ne vor fi folositoare “sursele” sigure pe care urmeaza sa le prezentam.

In primul rand, vom incepe cu legumele crucifere. Acestea abunda in sulf si te pot ajuta sa asimilezi cantitatea necesara. Care sunt legumele crucifere?

Da-ne voie sa ti le reamintim:

– varza, inclusiv cea de Bruxelles

– broccoli

– conopida

– varza kale

– rucola

– hrean

– ridichi

Dintre fructe, bananele si pepenele sunt surse bune pentru sulf. Daca este sa vorbim despre produse animale, lista este destul de lunga.

Contin sulf:

– ouale

– carnea rosie

– pestele

– lactatele

Nu uita ca soia, nucile si semintele sunt la randul lor o sursa buna pentru asimilarea acestui mineral.

Alimente bogate in sulf. De ce sa le consumi mai des?

Pentru ca te vor ajuta sa sustii o stare de bine. Nu uita ca toate vitaminele si mineralele sunt importante, nu doar cele “consecrate”. Cei care au un nivel scazut de sulf in organism risca sa se imbolnaveasca de diabet. Productia insulinei este influentata de sulf, iar pentru reglarea glicemiei este foarte important ca acest mineral sa fie in parametrii optimi.

De asemenea, sulful influenteaza si felul in care arata pielea noastra. Sustine productia de colagen si keratina, tocmai de aceea este prezent in numeroase produse destinate ingrijirii parului. Previne aparitia cosurilor si a matretii.

Pentru ca actioneaza ca un antioxidant, sulful te va ajuta sa ai o sanatate mai buna, inclusiv cea a inimii va fi sustinuta. Studii recente sustin ca mineralul ar putea preveni chiar si anumite tipuri de cancer, avand rol antiinflamator.

Nu uita sa variezi sursele de sulf, asa ca mananca legume crucifere cat mai des. Broccoli sau conopida inabusite pot fi garnituri de exceptie. Asa ca nu le evita. Apropo, atunci cand prepari o friptura nu uita ca garnitura ta sa fie dintre legumele crucifere.

Vitamina K2 – de ce este atat de importanta pentru sanatate?

Vitamina K2 are un rol esential atunci cand vorbim despre sanatatea si buna functionare a organismului. Din pacate, majoritatea oamenilor au un deficit al acestei vitamine, iar lucrurile nu sunt tocmai in regula. Astazi vei afla mai multe despre vitamina K2 si de ce are o misiune importanta in corpul nostru. Fiind preluata in special din alimentele fermentate sau soia, se poate sa ai un deficit. In special daca nu te prea incanta aceste mancaruri. Asa ca haide sa descoperim impreuna mai multe despre aceasta misterioasa vitamina K2…citeste mai multe aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *