Care sunt beneficiile acizilor grasi Omega-3 pentru sanatatea organismului

Va reamintim ca acizii grasi Omega-3 sunt considerati esentiali pentru sanatate, deoarece organismul uman nu ii poate produce singur si trebuie obtinuti din surse alimentare.

Exista trei tipuri principale de acizi grasi Omega-3:

Acidul eicosapentaenoic (EPA): ce se gaseste predominant in pestii grasi precum somonul, macroul si sardinele.

Acidul docosahexaenoic (DHA): se gaseste, de asemenea, in pestii grasi, dar in concentratii mai mari in suplimentele din ulei de peste purificat.

Acid alfa-linolenic (ALA): se gaseste in surse vegetale, cum ar fi semintele de in, semintele de chia si nucile.

Care este rolul acestor grasimi in organism?

Acizii grasi Omega-3 au fost asociati cu sanatatea cardiovasculara, sustinerea vederii, a fertilitatii, reducerea inflamatiilor si sanatatea creierului. Avand in vedere rolul esential al Omega-3 atat pentru sanatatea bebelusului, cat si pentru cea a mamei, obtinerea unei cantitati suficiente de Omega-3 in timpul sarcinii si alaptarii este un factor-cheie pentru ingrijirea sanatatii inca de la inceput atat pentru mama cat si pentru bebelus

Aportul matern al acidului docosahexaenoic (DHA) contribuie la dezvoltarea normala a creierului si a ochilor fatului si sugarilor alaptati. Efectul benefic se obtine cu un aport cotidian de 200 mg DHA in plus fata de aportul zilnic recomandat pentru acizi grasi Omega-3 pentru adulti, adica: 250 mg DHA si EPA.

DHA contribuie, de asemenea, la mentinerea functiei normale a creierului si a vederii la adulti. Efectul benefic este obtinut cu un aport zilnic de 250 mg de DHA. Totodata, EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii. Efectul benefic este obtinut cu un aport zilnic de 250 mg DHA si EPA (potrivit European Food and Safty Administration).

Conform cercetarilor efectuate pana in prezent, acizii grasi Omega-3 sustin fertilitatea, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Calitatea lichidului seminal si motilitatea spermatozoizilor sunt imbunatatite prin administrarea de suplimente ce contin ulei de peste certificat de calitate superioara.

Aparatul reproducator feminin este influentat in mod benefic de catre acesti acizi grasi Omega-3, intrucat ei sustin procesul ovulatiei si calitatea ovulelor, ajuta la reglarea echilibrului hormonal si sprijina organismul in bolile inflamatorii.

Cat de importanta este calitatea si puritatea uleiului de peste?

Omega-3 poate fi recomandat tuturor adultilor de sex masculin si feminin, mai ales in cazul celor care nu consuma in mod constant peste. Calitatea superioara si puritatea uleiului de peste sunt parametri foarte importanti, impreuna cu tehnologia de obtinere si eficienta dovedita prin cercetari si studii…mai multe detalii pe mediafax >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *