Prajitura de POST cu lapte de soia – reteta simpla

Aceasta prajitura de post cu lapte de soia te va cuceri garantat, in special ca mai are un ingredient de senzatie si foarte gustos: dovleacul. Placintele cu dovleac sunt recunoscute pentru savoarea lor, iar daca sunt de post este si mai bine!

Daca si tu te-ai hotarat sa fii vegetariana in urmatoarele saptamani, ar fi bine sa ai la indemana cateva retete trainice, pentru a nu te ingrasa. Este adevarat ca multi se ingrasa la post, pentru ca mananca prea multa paine, fasole si zacusca. Nu si de acum incolo.

Retete de post cu ciuperci – trebuie sa le incerci!

Ciorba de burta cu ciuperci pleurotus

Ingrediente

500 grame ciuperci pleurotus
1 ceapa
4 morcovi mici
2-3 gogosari murati (din otet)
1 lingura de faina
2 linguri ulei
sare, piper, otet…vezi continuarea de retete aici >>>

Prajitura de POST cu lapte de soia – cum se prepara?

Ei bine, vei avea nevoie de cateva ingrediente, dar tot procesul va decurge foarte simplu si usor.

Ingrediente

  • 400 grame dovleac maruntit/ras
  • 200 ml lapte de soia
  • 400 grame faina
  • 150 grame zahar sau fructoza
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 2 maini de nuci maruntite
  • un praf de sare
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Poti inlocui dovleacul cu morcovi, daca vrei sa obtii un carrot cake de toata frumusetea. Vei rade si vei amesteca dovleacul ras cu lapte, ulei, zahar vanilat si zahar normal, sare. Se amesteca foarte bine, pana se omogenizeaza compozitia. Vei amesteca si restul de faina cu un praf de copt si vei pune compozitia facuta inainte, aici.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, pune si putin ulei si adauga miezul de nuca maruntit. Adauga amestecul de mai sus si pune placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Las-o pret de 30 de minute la cuptor si nu uita ca apoi sa o pudrezi cu zahar vanilat.

Poti servi alaturi de un pahar de lapte de soia. Cu aceasta prajitura de post nu va mai fi deloc greu sa urmezi acest regim.

5/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *