Desert sanatos si cu putine ingrediente. Reteta de la METS.ro

Cine nu iubeste retetele simple, rapide, sanatoase si gustoase? Daca vrei sa te bucuri de un desert fara sa te gandesti la cantitatea de zahar pe care o contine sau la prezenta unor ingrediente pe care este aproape imposibil sa le pronunti, descopera in acest articol reteta unui desert sanatos si cu putine ingrediente!

Ingredientele necesare pentru desertul sanatos si cu putine ingrediente de la METS.ro
Iata cele 3 ingrediente de care ai nevoie pentru a prepara biscuiti sanatosi in cateva minute:

  • 2 banane – acestea pot fi folosite ca baza a desertului si sunt o sursa buna de potasiu si fibre;
  • 300 de grame de fulgi de ovaz – confera textura desertului si sunt bogati in fibre;
  • 125 g unt de arahide – ofera un gust savuros desertului si este o sursa buna de proteine si grasimi sanatoase.

Pentru alte retete culitare sanatoase, acceseaza site-ul mets.ro!

Modul de preparare
Mai jos poti afla cum prepari desertul sanatos, pas cu pas:

  1. Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius;
  2. Cojeste bananele si piseaza-le cu o furculita. Daca iti doresti sa obtii o consistenta mai fina, pune bananele intr-un blender;
  3. Adauga celelalte doua ingrediente peste banane si amesteca bine, pana cand obtii consistenta dorita;
  4. Daca doresti, poti adauga miere sau zahar, in functie de cat de coapte si dulci sunt banalele;
  5. Pune deasupra tavii de cuptor foaie de copt;
  6. Cu ajutorul unei linguri, pune din compozitia de biscuiti pe tava, lasand 2 cm distanta intre acestia;
  7. Optional, poti presara peste biscuiti cativa fulgi de cocos, de ciocolata sau de alune;
  8. Coace biscuitii timp de 8-10 minute, pana cand se intaresc si incep sa prinda o culoare usor rumena;
  9. Dupa ce ii scoti din cuptor, lasa tava la racit timp de 10-20 de minute, apoi dezlipeste-i usor de pe hartia de copt. Este important sa le oferi timp sa se odihneasca, astfel incat sa nu se rupa din cauza caldurii din interior.

Poti face mai multe tavi de fursecuri, apoi sa congelezi o parte din ei pentru a te putea bucura de un desert sanatos si gustos oricand ti-e pofta. Totusi, ii poti pastra foarte bine si intr-un recipient etans, timp de maximum 2 zile la temperatura camerei, fie 1-2 saptamani in frigider.

Variante de personalizare a retetei in functie de preferinte sau intolerante alimentare
Pentru a raspunde la nevoile cat mai multor persoane, iata cateva recomandari in cazul in care nu iti sunt pe plac ingredientele de mai sus sau ai o alergie la unul sau mai multe dintre ele:

  • daca nu iti place gustul de ovaz sau ai o reactie alergica la acesta, ii poti inlocui cu un mix de nuca de cocos si quinoa, hrisca, orez brun sau mei. Atentie, cu exceptia fulgilor de nuca de cocos, celelalte ingrediente trebuie fierte inainte sa le amesteci cu bananele si untul de arahide;
  • alternativele pe care le poti folosi pentru a inlocui banalele sunt: Piureul de mere, avocado, piureul de dovleac sau cel de cartofi dulci;
  • daca iti doresti sa inlocuiesti untul de arahide din cauza alergiei sau, pur si simplu, nu iti place gustul acestuia, poti alege dintre untul de migdale, de caju, de nuci sau de nuci Pecan.

Este important sa adaptezi retetele la nevoile tale, astfel incat sa te poti bucura de o mancare simpla si rapida, fara sa risti sa te simti rau dupa aceea. In plus, adaptarea retetelor poate fi o modalitate minunata de a experimenta si descoperi noi arome si ingrediente care sa te ajute sa te mentii sanatoasa si plina de energie.

Incearca reteta propusa in acest articol si viziteaza mets.ro pentru a descoperi si alte preparate la fel de simple si sanatoase!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *