Vitamine pentru iarna – ce sa iei pentru a preveni racelile?

Daca si tu vrei ca sanatatea ta sa fie mai buna in sezonul rece, aceste vitamine pentru iarna pe care urmeaza sa ti le prezentam vor face minuni. Si este normal sa fie asa. In acesta perioada corpul va avea nevoie de un surplus de energie, asa ca este momentul perfect.

Desigur ca si mineralele sunt necesare, asa ca nimic din aceasta lista nu trebuie exclus. Aceste vitamine si minerale pentru iarna te vor ajuta enorm. Si ce crezi? Nu vei mai raci atat de repede cum se petrece de obicei, in cazul celor care NU au un sistem imunitar fortificat.

Desigur ca vitamina C este printre cele recomandate, daca la asta te gandeai. Dar mai exista si alte vitamine pentru iarna pe care nu ar trebui sa le excluzi, sub nicio forma!

Vitamine pentru iarna – cum iti fortifici organismul?

Vitamina C. Fara doar si poate ca nu poate lipsi, in special atunci cand vorbim despre sezonul rece. Stimuleaza productia de limfocite T, asa ca organismul tau va fi mai puternic ca oricand. Vei avea o rezistenta la infectii mult crescuta, in special cand vorbim despre cele virale sau bacteriene. Vitamina C previne cu succes si bolile autoimune, cum ar fi cancerul. Poate ca nu stiai, dar exista chiar tratamente alternative de tratare a maladiei mentionate care au la baza tocmai vitamina C.

Ce ar trebui sa mananci pentru a fi sigura ca ai un nivel optim de vitamina C? Vorbim despre kiwi, ananas, dar si broccoli, patrunjel, papaya si portocale.

Cum simti ca raceala se instaleaza, incepe o cura intensa cu vitamina C. Nu uita ca si catina este foarte bogata in vitamina C. Iar in combinatie cu mierea poti sa fii sigura ca te va tine departe de raceli si gripe!

Vitamina D. Sa nu cumva sa-ti lipseasca, in special daca vrei sa ai o stare de spirit mai buna. Stim, este mai greu de sintetizat, in special ca ar trebui sa stai foarte mult la soare. Dar poti lua oricand suplimente, care sunt la fel de utile, prevenind cu succes deficienta.

Pestele, branza si ouale o contin, asa ca mai consuma din cand in cand aceste alimente, chiar daca esti la dieta. Le poti gati intr-un mod sanatos, asa ca sigur te vor tenta.

Aceasta vitamina sustine absortia calciului la nivelul intestinelor si este foarte importanta pentru sanatatea oaselor. Este implicata si in cresterea si dezvoltarea celulara, in functiile neuromusculare, in sustinerea sistemului imunitar si are rol antiinflamator…citeste mai multe despre vitamina D aici >>>

Vitamine pentru iarna – atentie si la vitamina E!

Vitamina E. Poate ca nu stiai, dar si aceasta are un rol important in fortificarea sistemului imunitar, asa ca sa nu o neglijezi. Are capacitatea de a preveni celulele tumorale si virusurile, sustind intens limfocitele B, care se „lupta” cu potentialele tumori.

In ce alimente poate fi regasita vitamina E? Arahide, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, migdale, masline verzi, caise uscate.

Magneziu. Aceste vitamine pentru iarna sunt minunate, dar sa nu uitam si de mineralele necesare. Magneziul este esential pentru un organism sanatos si puternic, si in special pentru prevenirea starilor de stres. Tine minte ca alimentatia bazata pe fast-food nu contine nici macar 50% din magneziul dorit. Nu de alta, dar acest mineral miraculos te poate ajuta sa depasesti crizele de anxietate. Recent, magneziul a fost catalogat ca fiind un tratament excelent pentru prevenirea stresului si anxietatii. Cea din urma este una dintre principalele afectiuni psihice in ziua de astazi. Tocmai de aceea este bine sa ai magneziu in organism, intr-o proportie optima.

Alimente care contin magneziu: banane, iaurt degresat, macrou, seminte de dovleac, ciocolata neagra, smochine uscate, orez brun.

Fier. Esential pentru o sanatate de „fier”, asa ca nu-l neglija. In special daca vrei sa previi anemiile, starile de ameteala, etc. Organismul are nevoie si de verdeturi, care contin din abundenta acest element. Mai contin fier si fructele de mare, carnea rosie, soia si spanacul.

Fierul ara capacitatea de a creste rezistenta la infectii, te ajuta sa ai performante intelectuale mai bune, iar nivelul de energie va fi unul crescut, cu siguranta.

Zinc. Foarte eficient in prevenirea si tratarea infectiilor specifice. Dar previne cu succes infectiile si virusii, asa ca nu o neglija. Vei fi mai sanatoasa, iar pielea ta va arata mai bine ca oricand.

Mananca mai des fasole, linte, mazare, dar si vita si carne de porc sau stridii.

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *