Grasimea abdominala si vitamina D

Grasimea abdominala a fost relationata cu nenumarate fenomene si explicatii, iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca si deficienta de vitamina D ar putea fi o cauza.

Foarte multi oameni din intreaga lume se lupta cu kilogramele in plus, asa ca nu este nimic neobisnuit. Desigur, unii au succes in a elimina acele kilograme nedorite, pe cand altii nu. Ce face diferenta, cum reusesc unii sa scape de kilogramele in plus si grasimea abdominala? Vom afla astazi la ce concluzie au ajuns cercetatorii. Mai ales ca foarte multe femei se confrunta cu fenomenul de „burtica” si nu prea stiu ce sa faca pentru a scapa…

Ei bine, nu este chiar atat de greu precum pare. Daca si tu vrei sa pierzi cateva kilograme, ar fi bine sa iei suplimente cu vitamina D sau…sa stai mai mult la soare! Nu de alta, dar cele doua lucruri sunt strans legate intre ele, asa cum vei descoperi imediat.

Grasimea abdominala si vitamina D. Ce se petrece?

Stii ca vitamina D poate fi asimilata daca stai la soare, in acele ore recomandate…Dar poate nu ai mereu timp de plaja, asa ca niste suplimente pe baza de vitamina D nu ar fi deloc de prisos. Sau mancaruri care sa contina celebra vitamina. Pestele, branza si ouale o contin, asa ca mai consuma din cand in cand aceste alimente, chiar daca esti la dieta. Le poti gati intr-un mod sanatos, asa ca sigur te vor tenta.

Aceasta vitamina sustine absortia calciului la nivelul intestinelor si este foarte importanta pentru sanatatea oaselor. Este implicata si in cresterea si dezvoltarea celulara, in functiile neuromusculare, in sustinerea sistemului imunitar si are rol antiinflamator.

Legatura dintre grasimea abdominala si vitamina D va deveni imediat relevanta. Dupa cum vezi, lipsa acestei vitamine poate duce la multe neplaceri. Oasele slabite pot duce chiar si la osteoporoza! Asa ca nu este bine sa neglijezi consumul de alimente cu vitamina D.

Daca ai deficiente, tine minte ca acestea pot duce chiar si la cancer, boli de inima, hipertensiune, depresie si …obezitate.

Un studiu realizat de olandezi, legat de „Epidemia de Obezitate” cu care ne confruntam, a aratat ca un deficit de vitamina D, atat in randul barbatilor cat si al femeilor, a dus la grasimea abdominala. Echipa olandeza a studiat mai multe tipuri de grasime: cea abdominala, cea depusa in jurul organelor si grasimea de la nivelul ficatului.

Grasimea abdominala si vitamina D – legatura este mai evidenta in cazul femeilor

Se pare ca in special in cazul femeilor grasimea abdominala este asociata cu un nivel scazut al vitaminei D. Desigur, nici barbatii care au un deficit puternic de vitamina D nu o duc mai bine. Acestia par sa aiba mai multa grasime la nivelul ficatului, dar exista barbati care aveau si grasime abdominala, conform studiului.

Chiar daca mai este nevoie de studii si dovezi in acest caz, legatura dintre grasimea abdominala si vitamina D este mai mult decat evidenta, spun specialistii.

Asa ca, se pare ca este mai mult decat recomandat sa iti iei doza zilnica de vitamina D, daca vrei sa ai o sanatate de fier si sa nu te ingrasi. Studiile in domeniu mai arata ca mai bine de 40% dintre americani, precum si 50% din populatia globului sufera de deficienta de vitamina D. Asa ca lucrurile sunt clare din start.

Grasimea abdominala si statul la soare!

Cercetatorii sunt de parere ca ar trebui sa stam mai mult la soare, in special in sezoanele in care acest lucru este usor accesibil. Chiar si o plimbare dupa-amiaza sau statul pe o banca in parc poate ajuta mult.

Nu uita totusi de suplimente cu vitamina D si alimentatie. Desigur, daca vrei sa slabesti iti recomandam sa mananci cat mai sanatos, adica multe salate proaspete, fructe si legume si mai putine grasimi. Nu uita sa faci miscare zilnic si sa bei apa din belsug.

Cum sa scapi de grasimea abdominala in 5 zile – spune adio toxinelor!

De multe ori este greu sa scapi de acest strat de grasime, asa ca ai nevoie de o solutie eficienta, care poate avea rezultate imediate. Dietele sau tratamentele nu sunt intotdeauna cheia succesului. Tocmai de aceea iti vom prezenta cura cu mere. Chiar daca este drastica, veti reusi sa dati jos in 5 zile, acea grasime abdominala de care vrei sa scapi >>>

 

4/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *