Leacurile amerindienilor. Cum sa vindeci orice boala in mod naturist

Despre leacurile amerindienilor sigur ai mai auzit, vechii americani fiind recunoscuti pentru misticismul si indemanarea lor, atunci cand vine vorba despre tratamente naturiste.

Cunoscuti si dupa denumirea de „Cherokee”, acesti nativi americani din sudul SUA considera ca Dumnezeu ne-a lasat pe pamant toate leacurile necesare pentru a ne vindeca. Vorbim despre plante medicinale de orice fel, adica leacurile amerindienilor menite sa ne ajute sa ne vindecam in mod natural. Amerindienii considera ca plantele le vorbesc si au descoperit nenumarate tehnici de vindecare, de-a lungul anilor.

Cei varstnici i-au invatat tot felul de obiceiuri tinerilor, menite sa le aduca noroc. De exemplu, acestia nu culeg toate plantele vindecatoare pe care le gasesc ci doar o treime. In acest fel confera ocazia naturii de a se regenera, fara sa afecteze specia.

Leacurile amerindienilor – iata cateva exemple de plante vindecatoare

1. Mure. Aceste fructe de padure au puteri remarcabile, iar noi am mai discutat despre ele. Conform amerindienilor, acestea sunt leacuri excelente pentru stomac. Si nu doar fructele in sine au acest rol, ci si radacina arbustului. Ceaiul facut din radacina sa este recomandat pentru glezne umflate si incheieturi. Un decoct din aceasta radacina, amestecat cu miere sau sirop de artar este perfect pentru tratarea tusei. Se pare ca mestecarea frunzelor de mur poate duce la vindecarea gingiilor care sangereaza. Nu uita sa cauti in plafare aceste frunze, sigur le vei gasi.

Leacurile amerindienilor si beneficiile murelor:

– imbunatatesc digestia
– intaresc sistemul imunitar
– buna functionare a inimii
– previn cancerul
– previn procesul de imbatranire
– previn cancerul si tumorile

Murele sunt si foarte nutritive, contin fibre si amino-acizi, citeste despre mure si aici >>>

2. Papura. Da, ai citit bine, face parte din leacurile amerindienilor, care o considera mai mult decat un medicament natural. Este unul de preventie a bolilor, din punctul lor de vedere. Se pare ca papura este comestibila si te poate ajuta sa iti revii dupa boala. Amerindienii considera ca papura poate fi consumata in mare parte, iar radacina poate fi mancata, dupa ce a fost fiarta, in prealabil.

Papura are si rolul de a preveni, avand proprietati coagulante, asadar va incetini fluxul de sange. Foarte utila si in caz de hemoragie acuta sau o rana grava. Daca vreti sa cumparati preparate si remedii pe baza de papura, cel mai bine ar fi sa va adresati magazinelor naturiste de specialitate.

Leacurile amerindienilor – ai auzit de sarsaparilla?!

3. Sarsaparilla. Acesta planta este foarte bogata in amidon, precum si alte vitamine si minerale, asa ca nu ar trebui sa o eviti.

Se folosesc atat radacinile, tulpinile si fructele pentru prepararea bauturilor si a unor mancaruri, in America Latina, dar si in India. Tincturile si ceaiurile din sarsaparilla le poti gasi si in Romania, asa ca iti recomandam sa le incerci. Sunt utile in tratarea: durerilor de cap, a balonarii, a problemelor de ficat, artrita, tumori, oboseala, impotenta, libidou scazut, guta, indigestie.

De asemenea, are rolul de a purifica sangele si de a trata infectiile urinare.

4. Menta. Se numara printre leacurile amerindienilor si tocmai de aceea ceaiurile bazate pe aceasta planta sunt atat de populare. Contin magneziu, fosfor, potasiu, vitamina A, C si fibre. Excelenta pentru digestie, menta nu face altceva decat sa ne ajute in astfel de afectiuni. Amerindienii folosesc un amestec de plante de menta si pentru a scadea tensiunea.

Mamicile care alapteaza au dureri la nivelul sfarcurilor, dar putin ceai rece de menta poate face minuni. Se aplica in zonele dureroase si se lasa sa actioneze.

Dupa cum vezi, leacurile amerindienilor sunt nebanuite si acopera o paleta mare de afectiuni, iar pe healthy-holistic-living poti gasi si mai multe remedii ale acestora.

 

4.6/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *