Analgezicele naturale care nu iti vor afecta sanatatea

Orice medicament care se gaseste in farmacie aduce cu sine o serie de efecte secundare care iti pot afecta intr-un fel, sanatatea. Chiar si in cazul durerilor cronice si neuropatice putem folosi o serie de metode naturale care ne pot ajuta sa evitam efectele secundare ale medicamentelor. Analgezicele naturale ne pot ajuta sa inlaturam durerile.
Analgezicele naturale destinate combaterii durerilor cronice

Analgezicele au rolul de a combate durerile ca spre exemplu cele provocate de artroza si migrene.

Omega-3

Proprietatile benefice ale acizilor grasi de omega-3 si DHA (acid docosahexaenoic) se fac resimtite in mod deosebit asupra durerilor cronice de articulatii. Acesti acizi grasi opresc inflamarea celulelor cu ajutorul proprietatilor lor naturale. Omega-3 ajuta aproximativ 60% din pacientii care sufera de dureri cervicale, lombare si reumatice. De obicei, pacientii care sufera de dureri reumatice, au un deficit de omega-3 si un surplus de omega-6. Asadar, pe langa aportul de omega-3 (gasit sub forma de supliment alimentar in farmacii sau in alimente ca: peste si ulei de peste) se recomanda si reducerea consumului de margarina, ulei vegetal, unt, untura si a altor uleiuri si grasimi animale si vegetale.

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens)

Este o planta originara din Africa de Sud. Tuberculii si radacinile sunt folosite in scopuri medicinale deoarece contine substante chimice care pot reduce inflamatia, durerea si umflarea. Gheara diavolului este folosita pentru:
– Arteroscleroza
– Artrita
– Guta
– Dureri de spate
– Dureri de cap
– Febra
– Dureri menstruale
– Migrene
– Boli ale vezicii urinare si a rinichilor
In cazul durerilor cronice, se recomanda minim 3 luni de tratament cu 50-100 miligrame de extract de planta (un total de 480 miligrame).

Curcumin

Acesta este cel mai puternic antiinflamator natural. In cazul durerilor cronice de artroza se recomanda consumarea a 1,5 grame de curcumin de-a lungul zilei. Acesta se obtine din Curcuma (sau Sofranul de India), o planta inrudita cu ghimbirul. Planta este si un bun antioxidant, anticancerigen si ajuta la reducerea colesterolului.

Durerile neuropatice
Analgezicele clasice sunt ineficiente in combaterea durerilor neuropatice, iar medicamentele propuse au deseori o serie de efecte secundare nedorite. Alternativele naturale sunt si ele eficiente si bine tolerate de catre organism.
Acetyl-L-Carnitinina (ALC)
ALC este o substanta care in mod normal este produsa de catre organism, dar in cantitati mici. Aceasta substanta ajuta la transformarea grasimii in energie. Din acest motiv, L-Carnitida ca si supliment alimentar este folosita in timpul curelor de slabire. Substanta se gaseste in mod natural in carnea rosie, de miel, pui, si lactate dar si in: dovleac, broccoli, susan, peste, grau, unt de arahide etc.
Printre efectele benefice ale L-Carnitinei se numara:
– Imbunatatirea memoriei si a performantei cerebrale
– Creste performanta atletica si ajuta la recuperarea dupa efort
– Previne stresul oxidativ si protejeaza inima de boli cardiovasculare
– Ajuta la prevenirea diabetului
– Ajuta la ameliorarea inflamatiilor cronice si a durerilor asociate
– Ajuta la arderea grasimilor
– Scade infertilitatea masculina
– Reduce durerile asociate diabetului
Doza zilnica recomandata de L-Carnitina este de 1-3 grame. Pentru a resimti efectele benefice ale substantei se recomanda si un stil de viata sanatos care consta dintr-o alimentatie corecta si exercitiu fizic regulat.
4/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *