Ceaiul verde, un ajutor in lupta cu obezitatea

Datorita proprietatilor sale, ceaiul verde este un ajutor veritabil pentru mentinerea greutatii si este adesea folosit in curele pentru slabit.
Proprietatile ceaiului verde sunt recunoscute inca din vremurile antice, el fiind folosit de catre familiile aristocrate ca remediu naturist pentru tratarea diverselor afectiuni. Datorita efectelor sale benefice, acesta este consumat si in zilele noastre, devenind o bautura moderna mai ales in tarile vestice. Cu toate ca acesta este folosit in mod deosebit pentru mentinerea siluetei sau in timpul curelor de slabire, nu toate proprietatile sale sunt foarte bine cunoscute.
Ceaiul verde este deosebit de popular pentru:
– Depresie
– Ulcer
– Diaree
– Dureri de cap
– Osteoporoza
– Pietre la rinichi
– Pierdere in greutate
Cum functioneaza
Frunzele de ceai verde contin intre 2% – 4% cafeina. Cafeina stimuleaza sistemul nervos, previne inflamatiile, si are un efect diuretic si energizant.
Acesta este recomandat pentru aceia care urmeaza o cura de detoxifiere. Datorita efectului diuretic, ceaiul verde stimuleaza rinichii si determina urinarea frecventa. Prin urina se elimina toxinele acumulate in organism.
Efectul antioxidant ajuta organismul in lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer. Oxigenul are efectele lui benefice prin provocarea arderilor glucozei si a grasimilor, in acest fel furnizand energie si caldura. Efectele negative ale oxigenului sunt datorate faptului ca in timpul procesului de oxidare sunt eliminati si radicali liberi. Radicalii liberi duc la stoparea functionarii normale a celulelor si pot provoca boli ca: artrita reumatoida, ateroscleroza, cancer etc.
Antioxidantii se gasesc in mod natural in fructe si vegetale. Ceaiurile verzi contin policatehide, care au ce mai puternic efect antioxidant.
Pe langa policatehide, ceaiul verde mai contine vitaminele A, C si E si este un protector important al cordului, este neuroprotectiv si antimicrobian.
Efectele asupra obezitatii
O serie de studii sugereaza faptul ca ceaiul verde poate ajuta la incetinirea procesului de ingrasare si poate lupta impotriva obezitatii. Un studiu condus de Universitatea de stat Pennsylvania din SUA dovedeste faptul ca ceaiul verde ajuta la reducerea aparitiei riscurilor de boli cardiovasculare. Datorita compusilor prezenti in planta de ceai verde, grasimile sunt sintetizate mai usor de organism. Mai exact, cei care consuma ceai verde iau in greutate cu 45% mai putin decat cei care nu consuma, chiar daca dieta este aceeasi. Pe scurt, consumand suficient ceai verde, iti poti ajuta organismul sa se ingrase cu 45% mai putin decat daca nu ai consuma deloc.
Primul efect impotriva obezitatii este acela de a stopa absorbtia de grasimi a organismului si cel de-al doilea este acela de a creste capacitatea organismului de a arde grasimile.
Pentru a resimti efectele benefice ale ceaiului verde, se recomanda consumarea a minim 2 cani pe zi.
Ceaiul verde te poate ajuta sa pierzi in greutate mai repede decat ceaiul negru. Cele doua ceaiuri sunt produse din aceleasi frunze, dar in cazul ceaiului verde procesul de oxidare este mai intens. Cu toate ca ceaiul negru poate ajuta la imbunatatirea sanatatii, efectele observate sunt mai clare si mai puternice in cazul ceaiului verde.
Ceaiul te mai poate ajuta sa pierzi in greutate si datorita continutului sau de cafeina. Dupa consumare, efectul energizant al acestuia determina organismul sa pompeze sange mai repede si sa accelereze procesul de sintetizare a grasimilor. Cu cat este mai alert, cu atat arderea grasimilor se face mai repede.  Studiile arata ca un alt efect al cafeinei este acela de a ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime.
4.74/5 (19)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *