8 secrete pentru un par sanatos si stralucitor

Cine nu-si doreste un par sanatos? Un par cu volum, viguros, care nu se „plange” de varfuri despicate si nici de fragilitate excesiva? Un par care sa intoarca capetele, exact ca in cele mai inspirate reclame!

Daca ceva nu merge asa cum iti doresti, te-ai intrebat ce-l deranjeaza pe parul tau de iti „raspunde” intr-un fel care te nemultumeste?

Iata care ar putea motivele pentru care nu ai un par sanatos:
  • Folosirea ondulatoarelor, a placilor care intind si incalzesc firul de par, a dispozitivelor care il usuca, distrugand structura originala a acestuia.
  • Periatul prea intens, utilizarea peste masura a produselor de styling, a „pufurilor” care mascheaza defectele de culoare, „intepenesc” parul (fixative) sau creeaza un efect fals de stralucire.
  • Spalatul prea des, fapt care va inlatura uleiurile naturale ale parului. Uzarea unui sampon necorespunzator.
  • Modificarile de culoare prin vopseluri incarcate cu substante chimice, cu grad de toxicitate ridicat pentru vitalitatea si rezistenta parului, dar si cu efect alergic pentru pielea capului. Clatirea superficiala, in special dupa vopsirea parului.
  • Decolorarea parului. Substantele folosite oxideaza melanina, ataca keratina, fragilizand parul. Este socotita cea mai nociva metoda.
  • Un dezechilbru in organism, cauzat de lipsa mineralelor si vitaminelor din organism raspunzatoare de sanatatea parului.
Ce poti face pentru a avea un par sanatos?

1. Utilizeaza o masca de par pe baza de galbenus de ou sau ulei de masline. Las-o pe par circa 30 minute.  Dupa samponare, nu numai ca te vei trezi cu un par stralucitor si frumos, dar si hidratat, hranit cu acele vitamine si substante de care are nevoie parul tau.

2. Ia suplimente alimentare pe baza de drojdie de bere si aminoacizi, acestia din urma fiind constituentii esentiali ai keratinei, componenta de baza a structurii parului. In prealabil, consulta un medic specialist.

3. Foloseste un sampon din ingrediente naturale, pentru ingrijirea si repararea parului.

4. Taie varfurile lunar. Acest lucru va da parului un aspect elegant, ajutandu-l sa creasca sanatos, fara varfuri despicate.

5. Fereste parul de temperaturi inalte, care altereaza vitalitatea acestuia. Dupa spalare, nu usca parul frecandu-l intens cu prosopul.

6. Piaptana parul cu atentie, mai ales daca este lung. Evita ruperea si zgarierea capului.

7. Maseaza scalpul, cel putin de doua ori pe saptamana, pentru intensificarea circulatiei sanguine. Firul de par va fi mai viguros si bine hranit.

8. Nu numai pielea are nevoie de protectie impotriva intemperiilor, ci si parul. Asadar, protejeaza-l impotriva soarelui prea puternic, vantului, cadurii extreme.

Succes!

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *