Cum sa te bucuri de viata, in fiecare zi

Cum sa te bucuri de viata zilnic pare a fi mai mult o propozitie smulsa din cartile de dezvoltare personala. Si multe persoane nu cred absolut deloc in acestea. Dar ce ar fi daca ai afla ca poti face mai mult pentru tine, in fiecare zi?

Majoritatea cercetatorilor sunt de acord ca lucrurile mici duc la mari realizari. Tocmai de aceea ar fi excelent daca ai face mai mult pentru tine, zilnic.

Cum sa te bucuri de viata? Ce ar fi sa faci mai multe pentru tine zi de zi?

Poate ca ai multe responsabilitati, iar viata ta nu este tocmai usoara. Dar sigur poti sa savurezi o ceasca buna de cafea, poti cumpara o carte care te incinta si sigur poti iesi in oras, macar din cand in cand…

Cum sa te bucuri de viata? Incepe cu inceputul

Alege un lucru mic, dar care te incanta. Si pune-l in practica. Iti plac ceaiurile bune? Sau poate preferi un anume sortiment de cafea? Cumpara-le si renunta la cafeaua de la serviciu, care si asa nu este cea mai calitativa. De cele mai multe ori… Asa ca fa un mic ritual pentru tine, in fiecare dimineata, alegand ceea ce iti place.

Te enerveaza ca nu poti pune zahar in aceste bauturi si aproape ca-ti taie tot cheful? Alege stevia, o alternativa perfecta pentru zahar, cu 0 calorii…Iar gustul este acelasi! Desigur ca aceasta este doar una dintre optiuni, ideea este sa faci ceva pentru tine, care stii ca ti-ar face ziua mai frumoasa.

Traim intr-o lume prea agitata, in care banii si afacerile par sa dirijeze totul. Dar stim cu totii ca micile placeri ale vietii sunt cele care iti pot face existenta mai placuta. Asa ca nu le omite si invata sa te bucuri de ele si de propria companie.

Cum sa te bucuri de viata – obiceiuri placute

Rezerva-ti timp, in fiecare zi. Doar pentru tine, ceva care sa te incante si sa te faca mai fericita. Poate fi un sport, o plimbare, yoga, cititul unei carti, etc. In functie de timpul de care dispui, poti alege activitatea care ti se potriveste cel mai bine. Chiar si 10-15 minute de yoga pe zi pot fi perfecte. Cititul timp de 10 minute, iarasi o idee perfecta.

Savurarea unui pahar de vin si vizionarea timp de 15 minute a unui scurt documentar. Pot face minuni, in special cand ai si copii… Este nevoie sa iti acorzi si cateva minute de liniste. Poti face chiar un pact cu partenerul tau. In sensul ca amandoi puteti face asta, daca va sprijiniti unul pe celalalt.

Cum sa te bucuri de viata – ai grija de tine

Daca aceste idei nu te incanta, poti incepe sa ai mai mare grija de tine si din punct de vedere al alimentatiei. Poti incepe sa mananci mai sanatos. Nu este greu deloc, este nevoie doar de initiativa si putina rabdare, pana te vei obisnui cu obiceiuri culinare mai sanatoase.

Gatitul acasa poate fi o activitate imbucuratoare, din cand in cand. In special ca ii poti implica pe toti membrii familiei, daca esti putin creativa. Desigur ca sunt o gramada de alte lucruri pe care le poti face. Chiar si un joc poate fi ceva super distractiv, care te poate deconecta de la activitatile zilnice.

Mersul la sala de sport, alergatul sau pilates sunt alte activitati care te pot aduce intr-o stare de spirit mai buna. Nu uita ca toate cele care implica miscare te vor ajuta sa simti mult mai bine.

Alege ce ti se potriveste si bucura-te de viata mai mult, traieste in prezent si fa ceea ce iti place!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *