Dezinfectanti naturali – iata ce poti folosi mai des!

Dezinfectantii naturali sunt cea mai buna idee in aceasta perioada. In special ca sigur ii ai acasa si poate ca nu te-ai gandit pana acum. Traim vremuri incerte, in care curatenia a devenit mai importanta decat de obicei. La fel si curatatul mainilor precum si a suprafetelor de contant.

Asa ca este bine sa fim creativi si sa apelam si la alte metode…mai putin conventionale. In special atunci cand nu avem altceva la indemana. Dezinfectantii naturali s-ar putea sa te surprinda in mod pozitiv si poate chiar te vei amuza. Mai ales ca la unii dintre ei probabil ca nu te-ai fi asteptat.

Asa ca haide sa descoperim impreuna mai multe despre aceste substante care pot avea mai multe intrebuintari decat ai fi crezut.

Dezinfectanti naturali – fara chimicale si la indemana oricui

Ce ar fi sa dezinfectezi podelele cu…otet? Poti face acest lucru si dupa ce ai folosit in prealabil alte substante specializate pentru gresie sau parchet. Nu doar inalbitorii sau alcoolul sunt eficiente in aceste cazuri. Amesteca otet in proportie de 1 la 3 cu apa si dezinfecteaza podelele intr-un mare stil. Nu ai nevoie de o cantitate foarte mare, iar vestile bune nu se opresc aici. Se pare ca otetul va face podelele mai putin alunecoase.

Este bine sa nu dai o cantitate foarte mare pe parchet, avand in vedere ca lemnul este mai sensibil. Doar sterge cu mopul rapid pentru a fi sigura ca bacteriile sunt date la o parte.

Tocatoarele pentru legume pot fi dezinfectate cu lamaie proaspata. Poate ca nu te gandeai la aceasta varianta, dar este mult mai eficienta decat multe alte substante. Este foarte important sa curatam bine aceste suprafete, in special ca microbii se pot „ascunde” foarte bine in astfel de locuri. Asa ca nu neglija spalarea lor cat mai temeinica si dezinfectarea la final. Daca nu vrei sa folosesti detergenti chimici poti folosi o felie de lamaie. Sterge bine intreaga suprafata si las-o sa se usuce pentru 10 minute.

Dezinfectanti naturali – desfunda tevile rapid si inteligent

Daca ai tevile infundate din cauza reziduurilor poti apela la o metoda rapida si eficace. Pana chemi instalatorul sa le curete sau schimbe, toarna o ceasca de bicarbonat de sodiu in scurgere, iar apoi toarna incet otet. Acopera scurgerea si las-o sa actioneze pret de 15 minute. Daca vei vedea ca clocoteste precum un vulcan, inseamna ca functioneaza. Lasa apa sa curga ulterior si bucura-te ca ai rezolvat si dezinfectat intr-un mod inteligent.

Ulei de arbore de ceai pentru mucegai si igrasie. Daca ai astfel de probleme acasa, poti pregati o solutie care sigur te va ajuta sa scapi rapid. Bineinteles ca vei economisi si multi bani.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui intr-un recipient 10 picaturi ulei esential de lamaie, 10 picaturi ulei esential de arbore de ceai si o cana de otet. Amesteca bine solutia si foloseste un pulverizator pentru a „trata” zonele afectate. Lasa solutia sa actioneze pret de 10 minute, dupa care sterge bine cu o carpa umeda. Acidul din solutie va lupta cu microbii si bacteriile prezente.

Vrei sa dezinfectezi usa, cheile sau alte suprafete din casa? Foloseste 1/2 ceasca de vodka si 1/2 ceasca de otet. Amesteca totul bine si adauga si 100 ml de apa. Mai pune si 50 de picaturi de ulei de arbore de ceai sau lavanda si amesteca din nou. Pune solutia intr-un pulverizator si sterilizeaza cu succes zonele mentionate mai sus.

Ce sa dezinfectezi mai des? Nu uita sa pui igiena pe primul loc

Indiferent de situatie, pentru ca face minuni. Asa ca nu uita cat este de important sa cureti…cheile. O daa, sunt unele dintre cele mai murdare lucruri. Asa ca, macar o data la 2 saptamani sa iei un servetel umed sau un dezinfectant si sa le cureti bine. Nici nu ne imaginam cate mii de bacterii sunt depozitate chiar pe cheile noastre.

Este normal sa fie asa, in special ca punem mainile murdare pe chei, acestea stau de obicei in geanta, etc. Asa ca tine minte sa faci acest lucru, din cand in cand…mai multe detalii despre dezinfectare si Covid-19 aici >>>

4.95/5 (21)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *