Fructoza: elimin-o din dieta ta si vei slabi rapid

Fructoza este un component des intalnit in alimentele pe care le consumam, fiind totodata raspunzatoare pentru kilogramele in plus, in special atunci cand este consumata in exces.

Pentru a te mentine in forma, este necesar sa faci alegeri inteligente, sa ai grija cat mananci si sa fii activ.

Pentru inceput, o sa iti oferim o lista de alimente care te pot ajuta sa te mentii in forma:

– merele, o extraordinara sursa de fibre, care contribuie la mentinerea sanatatii sistemului nostru digestiv si reduce colesterolul; iti ofera stare de satietate fara a fi nevoita sa consumi prea multe calorii
 – migdalele, o portie de 30 de grame contine in jur de 170 de calorii, dar are 6 grame de proteine si 3 de fibre, iar acesti nutrienti iti vor potoli foamea, intr-un mod sanatos
 – ouale, daca le vei consuma la micul dejun nu iti va mai fi foame si nu vei mai fi tentata sa mananci mai mult decat trebuie la masa de pranz

Dar, sa stai sa memorezi liste interminabile cu alimente care nu contin fructoza ( sau contin foarte putina) nu este o solutie, trebuie sa inveti care categorii de alimente pot fi consumate fara remuscari, atat timp cat sunt combinate inteligent.

Primele 3 categorii de nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta:

– carbohidratii
-proteinele
– grasimile

Poate ca te-ai speriat putin si nu ti se mai pare fructoza asa rea, dar nu iti face griji, daca le vei consuma corect pe cele de mai sus, vei avea de castigat. Daca te vei simti iritata, somnoroasa sau fara energie dupa masa, acesta este un semn real ca pranzul tau nu a continut o cantitate echilibrata de carbohidrati, grasimi si proteine.

Doua sfaturi pentru a pierde rapid in greutate eliminand fructoza

In acceptiunea doctorului Joseph Mercola, renumit in domeniul nutritiei, ca sa slabesti trebuie sa:

– scapi de carbohidratii simpli (zahar, fructoza, faina alba)
– cresti consumul de grasimi sanatoase

Este important de inteles ca prin mancare ne putem controla greutatea corporala, nu este suficient doar sa mergi la sala.

Studiile arata ca, pentru a slabi, nu trebuie sa consumi mai mult de 15-25 grame de fructoza pe zi, adica trebuie sa stai departe de sucurile carbogazoase, dulciuri, bauturi cu chimicale, mancare procesata ( cam tot ce este ambalat si nu se cumpara din plafar). Daca vrei sa slabesti, nu consuma mai mult de 15 grame, asa ca nu exagera nici cu fructele.

Ce alimente contin fructoza si nu stiai:

– sosurile, mierea, melasa, condimentele

Carbohidrati sanatosi si grasimi sanatoase

orezul brun, cereale integrale, iaurt grecesc, broccoli, avocado

Consuma-le cat mai des si vei invata cum sa slabesti mancand sanatos. Una dintre reguli este sa nu te infometezi, sub nicio forma.

Fa sport, nu consuma bauturi care promit sa te ajute in timp ce faci exercitii fizice si ai grija sa ai o dieta sanatoasa.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *