Salata cu efect antiinflamator. Iata reteta!

Sigur si tu ai vrea sa cunosti o reteta de salata cu efect antiinflamator, care mai este si super gustoasa si hranitoare. Tine doar de tine sa introduci in alimentatia ta zilnica o salata care iti va sustine starea de sanatate.

Si unde mai pui ca salatele au capacitatea de a te ajuta sa te mentii in forma, asa ca nu mai trebuie sa ai grija kilogramelor in plus. Iti vom recomanda o salata cu efect antiinflamator cu care esti familiarizata, in mare parte. Dar poate nu stiai ca aceste ingrediente sunt atat de hranitoare.

Castravetii in salate au capacitatea de a te ajuta sa te hidratezi si sa ai parte de multe minerale si vitamine necesare. Aceste legume sunt recomandate in special vara, atunci cand este foarte cald afara. Te vor ajuta sa te revigorezi si sa ai o sanatate mai buna, per total.

Salata cu efect antiinflamator – de ce sa o consumi mai des?

Pentru ca are in compozitie o gramada de „comori.” Rosiile te vor ajuta sa reduci inflamatiile din corp si sa protejezi inima.

De asemenea, celebru avocado va sustine sanatatea cardiovasculara, dar si digestia, fiind o sursa de grasimi super sanatoasa.

Ceapa sustine procesul intens de detoxifiere, ucide microbii si lupta impotriva inflamatiilor. Patrunjelul este minunat pentru digestie, sistemul imunitar si pentru preventia inflamatiilor.

Coriandrul este minunat avand in vedere ca te poate ajuta sa te eliberezi de metale, dar sustine si o digestie mai buna, un somn mai profund si…lupta impotriva inflamatiilor.

Maslinele continute te vor proteja de infectii si inflamatii si te vor ajuta sa ai o sanatate mai buna, colesterol scazut, tensiune in parametrii normali, piele hidratata.

Lamaile au un efect de alcalinizare, de curatare si te vor ajuta sa-ti iei doza de vitamina C. Despre turmeric am mai discutat si stii deja ca este unul dintre cele mai importante condimente din lume. Proprietatile sunt remarcabile: antiinflamator, antifungic si antiviral de exceptie, turmericul…citeste mai multe aici >>>

Salata cu efect antiinflamator – RETETA:

Ingrediente

  • un castravete mare, feliat
  • 4 rosii Roma, feliate
  • 2 avocado, feliati
  • 1/2 ceapa rosie, maruntita
  • un praf de corinadru
  • o mana de patrunjel, maruntit
  • sucul de la o lamaie
  • sare si piper, dupa gust
  • o lingurita de turmeric

Mod de preparare

Dupa ce ai maruntit si taiat ingredientele de mai sus in felul mentionat, amesteca-le pe toate intr-un bol mare. Adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si turmericul. Crede-ne pe cuvant, nu vei fi dezamagita!

Aceasta salata cu efect antiinflamator te va tine departe de boli si alte probleme specifice. Bineinteles ca poate fi si o cina delicioasa sau chiar un pranz. In special daca mai adaugi si o portie de curcan la gratar sau cateva chiftelute de legume.

Sa traiesti sanatos este mult mai simplu decat credeai, doar tu esti responsabila pentru starea ta de bine. Si unde mai pui ca, daca vei consuma salate similare, silueta ta va deveni mult mai armonioasa?! O vara fericita si plina de fructe si legume!

4.93/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *