Scapa de pofta de dulce – sfaturi utile

Daca si tu te confrunti cu pofta de dulce in mod frecvent si nu stii cum sa scapi de ea, ai face bine sa citesti mai departe, deoarece iti vom dezvalui cateva „secrete.”

Nu putine sunt femeile care sufera de foame, iar atunci isi potolesc necesitatile cu ceva dulce. In loc sa aleaga o gustare sanatoasa si bogata in nutrienti, aleg o prajitura sau o ciocolata. Sa fie o idee buna?

Desigur ca nu, in acest fel consumi dulciuri foarte des, iar asa cum stii deja, zaharul nu este tocmai indicat pentru sanatatea ta. Pofta de dulce si consumul excesiv de zahar duc la afectiuni ale inimii, in mod special, asa ca trebuie evitate. Asa ca, ce ar fi ca de acum incolo sa scapi de pofta de dulce si sa consumi nutrienti adevarati si sanatosi?

Crezi ca este imposibil? Nici pe departe, trebuie sa tii cont doar de cateva reguli de baza. Apropo, zaharul este relationat si cu aparitia cancerului, deoarece creeaza aciditate in corp. Inca un motiv solid pentru a-l evita.

Pofta de dulce – cum poate fi „combatuta”

A. Consuma mai multe grasimi sanatoase. Da, ai citit bine, mai ales ca creierul nostru este compus din 60% grasimi, in caz ca nu stiai. Cand te bazezi pe zahar pentru a avea energie, privezi corpul de ceea ce are nevoie cu adecarat. Tocmai de aceea bebelusii trebuie sa consume lapte matern, pentru ca este bogat in grasimi, exact ceea ce au nevoie. Iar cand esti adult lucrurile stau la fel. Vrei sa ai energie? Atunci consuma ulei de cocos, somon si avocado.

B. Proteine. Cele calitative vor ajuta organismul sa absoarba mai greu zaharul, asa ca vor regla glicemia. Cel mai bine este sa consumi proteine din nuci, carne organica sau peste salbatic. Desigur, nu trebuie sa consumi in exces nici aceste alimente, altfel risti sa ai probleme de greutate. Ar trebui sa consumi in jur de 40-50 de grame de proteine pe zi.

C. Fructe. Vrei un desert delicios, pentru a-ti satisface pofta de dulce? Atunci alege o portie de zmeura, mure, afine, pepene sau kiwi.

D. „Verzituri”. Pentru a scapa de aceste pofte si a te curata de toxine, consuma mai des spanac, kale, rucola, etc. Aceste plante au rolul de a scadea riscul de a face diabet, au vitamina B din belsug si sunt pline de minerale, precum fierul.

E. Condimente. Adauga-le mai des in mancarurile tale, mai ales pe cele indiene recunoscute pentru proprietatile lor remarcabile. De asemenea, au rolul de a-ti scadea glicemia. De exemplu, chiar si scortisoara poate avea acest efect asupra glicemiei. Turmericul are capacitatea de a reduce inflamatiile.

Pofta de dulce – buna sau rea?

Desigur ca este normal sa ai pofta de ceva dulce, dar nu inseamna ca de fiecare data trebuie sa mananci o prajitura, plina de aditivi si zahar. Ce ar fi sa te reorientezi spre dulciurile vegane? Cunoscute pentru numarul lor scazut de calorii, aceste dulciuri sanatoase, de multe ori realizate fara zahar, iti vor flata silueta. Incearca prajiturile vegane, cu siguranta nu vei regreta alegerea facuta.

Alta optiune inteleapta o reprezinta fructele, care sunt la randul lor sarace in calorii, gustoase si pline de vitamine plus minerale. Asa ca nu le evita. O sa te incante o portie de zmeura cu miere, asa ca alege intelept si te vei simti mai bine.

 

 

4.39/5 (31)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *