Uleiul de oregano – un adevarat antibiotic!

Uleiul de oregano este un adevarat elixir al sanatatii si te poate ajuta in nenumarate situatii, asa ca ar fi bine sa afli mai multe despre acest produs minunat.

 

De oregano cu siguranta ai mai auzit, fiind un celebru condiment utilizat in bucataria mediteraneana si italiana. Dar beneficiile sale nu se opresc aici. Este un remediu important cunoscut de sute de ani, care creste in zona Mediteranei. Poate vindeca afectiuni precum: imflamatiile, candida, alergii, tumori, etc.

Studiile in domeniu arata ca acest ulei are efectul unui antibiotic, fara a avea efecte secundare. Este demn de mentionat ca, in general, antibioticele pot distruge si bacteriile necesare organismului, cum ar fi probioticele. De asemenea, pot afecta si absortia de vitamine, asa ca este bine sa fie evitate. Mai ales ca exista remedii naturale care pot face acelasi lucru, fara a ne afecta sanatatea. Cum crezi ca se tratau batranii, pe vremuri?

 

Uleiul de oregano este de mult timp studiat de specialistii in domeniu, care au ajuns la concluzia ca acesta are puternice proprietati antibacteriene. Acest fapt se petrece gratie faptului ca au in compozie compusi importanti, cum ar fi carvacrolul si timolul.

Uleiul de oregano versus efectele nocive ale antibioticelor

In urma cu 2 ani, Wall Street Journal a scos la iveala un studiu in care erau prezentate efectele negative ale antibioticelor. Acestea sunt prescrise, de multe ori, chiar si atunci cand nu sunt necesare, facand un real deserviciu organismului.

Antibioticele pot afecta digestia, sanatatea colonului si asimilarea vitaminelor. Alt studiu prezentat de Journal of Antimicrobial Chemotherapy, a aratat ca in unele situatii, cum ar fi afectiunile virale, antibioticele nu au efect. Cel putin in 25% dintre aceste cazuri nu ajuta cu nimic. Asa ca gandeste-te de doua ori inainte sa cumperi antibiotice. Iti pot afecta serios sistemul imunitar, mai ales in cazul copiilor, asa ca ai face mai bine sa te sfatuiesti si cu un medic naturopat, in acest sens.

 

Uleiul de oregano – antibiotic natural. Cum se foloseste?

In cazul adultilor se vor administra 5 picaturi, de 3-5 ori pe zi. Se va pune sub limba uleiul sau se va amesteca cu putina miere, daca nu il poti suporta. Se tine pentru putin timp in gura, dupa care se va inghiti. Dupa administrare, se va respira adanc de cateva ori, pentru a se inhala vaporii de ulei.

In ce cazuri se va folosi, cu precadere? Probleme ale sinusurilor, infectii pulmonare, raceli puternice, gripa, etc. Desigur, te poti sfatui cu un medic in acest sens.

Uleiul de oregano, ce alte beneficii mai are?

Multe studii arata ca uleiul de oregano este mai mult decat un antibiotic, proprietatile sale fiind nenumarate. De exemplu, acest ulei te poate ajuta si atunci cand vine vorba de sanatatea orala.

Te confrunti cu gingivita? Atunci scapa de respiratia urat miroasitoare si alte probleme caracteristice, utilizand uleiul de oregano. Ce poti face? Adauga o picatura de ulei de oregano pe periuta de dinti, chhiar inainte de periaj. Contine timol, o substanta folosita chiar si in pastele de dinti profesionale.

Si atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii poate fi util. Asa ca poti folosi uleiul de oregano, combinat cu ulei vegetal. Se va masa zona afectata, fie ca este vorba despre o iritatie sau o eczema. Desigur, daca se observa reactii adverse se va intrerupe acest mic tratament.

Dupa cum vezi, exista nenumarate remedii naturiste aflate la indemna ta, trebuie doar sa vrei sa accepti si variantele homeopate de tratare a afectiunilor.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *