Ce sa nu pui intr-un smoothie?

Ce sa nu pui intr-un smoothie? Poate nu te gandeai, dar, daca vrei ca smoothie-ul tau sa fie sanatos si nutritiv, ar trebui sa respecti cateva reguli de baza. Asadar, ar fi indicat sa pastrezi retetele cat mai simple si sa te bucuri de o bautura revigoranta si sanatoasa.

Ce sa nu pui intr-un smoothie? Ar fi bine sa eviti sa adaugi iaurturi sau indulcitori, ciocolata, unt de arahide sau…inghetata. Stim ca cerul este limita atunci cand vorbim despre smoothieuri, dar daca esti hotarata sa traiesti sanatos, ai face bine sa respecti cateva reguli de baza.

Tine minte ca un smoothie sanatos contine, de regula, banana, capsune, zmeura, afine sau mango, etc. Poti sa adaugi putin lapte vegetal sau apa, iar in aceasta varianta poti sa fii sigura ca iti vei mentine si silueta.

Ce sa evitam, mai exact? Descoperim impreuna din cele ce urmeaza.

Ce sa nu pui intr-un smoothie? Spune nu acestor „adaosuri”!

Stim ca poate este greu de crezut pentru unele dintre voi, dar exista persoane care adauga iaurt cu fructe sau inghetata in smoothie. Desigur, in acest mod il poti transforma intr-un desert de exceptie, dar cu siguranta nu mai este pe lista gustarilor dintre mese, de exemplu. Va deveni foarte dulce, iar numarul caloriilor va creste simtitor, asa ca gandeste-te bine care este scopul tau.

Un smoothie sanatos, care poate fi servit in loc de mic dejun sau la gustare, este urmatorul:

Smoothie de primavara cu loboda

Ingrediente:

1/2 banana

o mana de zmeura

o mana de frunza de loboda

1 lingurita sirop de artar…reteta completa aici >>>

Ce sa nu pui intr-un smoothie sau cand nu ar trebui sa exagerezi cu cantitatile?

Atunci cand adaugi unt de arahide de exemplu, asigura-te ca pui o cantitate mica, cum ar fi o 1/2 de lingurita. De asemenea, un strop de ulei de avocado sau cateva felii sunt suficiente. Nu uita ca aceste alimente, desi sanatoase, abunda in grasimi, asa ca fii atenta atunci cand le adaugi.

De asemenea, nu adauga suc de fructe din comert, pe motiv ca ii va da o aroma mai buna. Prefera sa servesti o bautura mai putin dulce, dar mult mai eficienta si sanatoasa. Daca adaugi miere sau sirop de artar, tine cont si aici de cantitati. Nu mai mult de o lingurita, altfel risti sa obtii o bautura mult prea dulce si calorica.

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *