La ce ore trebuie sa mananci pentru a slabi

Poate si tu te-ai intrebat la ce ore trebuie sa mananci pentru a slabi, asa ca astazi dorim sa-ti spunem mai multe despre importanta acestui aspect. In special atunci cand vrem sa slabim, dar este important de mentionat si faptul ca ar trebui sa mancam la ore exacte mereu. Indiferent daca suntem sau nu la cura de slabire. De ce? Pentru ca este cea mai buna metoda de a nu-ti da peste cap metabolismul si digestia.

Desigur ca vei mai face si exceptii din cand in cand, in special cand te culci seara mult mai tarziu decat de obicei. Dar in zilele normale vei putea urma fara probleme micul program de masa pe care il vom detalia in curand.

Asadar, la ce ore trebuie sa mananci pentru a slabi? Ei bine, vei observa ca mancatul seara tarziu chiar nu este sanatos si eficient. Asa ca nu este vorba despre un mit! Chiar nu este indicat sa mananci cu cel putin 4 ore inainte de culcare, asa cum vei observa.

La ce ore trebuie sa mananci – iata cum poti slabi inteligent!

Pe langa faptul ca ar trebui sa mananci si mult mai sanatos in aceasta perioada, dorim sa-ti mentionam si ca ar trebui sa ai o nutritie echilibrata si sanatoasa. Daca vrei ca acest orar sa functioneze si sa dai jos cateva kilograme, ideea este sa mananci mai …eficient. Adica fara fast-food, alimente procesate, prajeli si dulciuri. Ar trebui sa te axezi pe multe fructe si legume proaspete si crude.

Stim, este vorba despre o adaptare, dar te asiguram ca iti va parea bine ca ai luat aceasta decizie. Nu de alta, dar vei fi mult mai energica, iar trupul tau va fi mai zvelt ca oricand!

La ce ore trebuie sa mananci pentru a slabi si/sau a te mentine? Ei bine, un studiu recent realizat in America, la Universitatea Harvard, a aratat ca orele de masa trebuie sa fie raportate la ritmul circadian, pentru ca nivelul de zahar din sange sa fie optim pe parcursul intregii zile, remarca doc.ro.

Asadar, prima masa a zilei ar trebui sa fie intre orele 6 si maxim 10 dimineata. Desigur, va varia in functie de programul si modul de viata al fiecaruia. Se pare ca atunci cand micul dejun este luat dupa ora 10, nu va mai avea aceeasi eficacitate. In sensul ca nu va mai conferi o stare de satietate trainica, asa cum te-ai fi asteptat. Ideal ar fi sa iei micul dejun la o ora dupa ce te-ai trezit, daca ai ocazia. Nu amana prea mult aceasta masa, in special daca vrei sa ai parte de un nivel de energie crescut.

Gustarea numarul 1 va avea loc dupa 2-4 ore de la micul dejun. Alta regula importanta, pe care ar trebui sa o respecti. In acest fel te vei energiza si vei avea parte de mai multa putere si concentrare, pana la masa de pranz. Nu uita sa mananci la gustare multe fructe, nuci, un iaurt natural, un smoothie, etc. Alimente cat mai naturale, care abunda in nutrienti.

La ce ore trebuie sa mananci – cand vei servi pranzul?

Ei bine, nu mai tarziu de ora 15! Daca vrei sa respecti cu sfintenie acest program propice, incearca sa mananci inainte de aceasta ora. In aces sens a fost efectuat un studiu care a inclus monitorizarea a peste 1.000 de oameni, cu obiceiuri alimentare variate.

Sa nu uitam nici de cea de-a doua gustare a zilei, care ar trebui sa servita dupa 2-4 ore de la masa de pranz. Iti recomandam sa NU sari de aceasta gustare. Altfel s-ar putea sa ti se faca foarte foame. Iar la cina vei manca mai mult decat ti-ai propus.

Gustari sub 100 de calorii – ce zici de humus, mango sau afine?

Morcovi baby cu humus. Vei avea parte de betacaroten, vitamina A si proteine. Si da, nu vei consuma mai mult de 100 de calorii. Inmoaie cativa morcovi fierti in 2 linguri de humus. Apropo, morcovii sunt indicati in curele de slabire sustinand intreg procesul, iar studiile englezilor confirma aceste aspecte. Cuburi gheata cu…mango. Suna interesant, nu-i asa? Trebuie sa cumperi mango proaspat, sa faci smoothie si sa il pui in suportul pentru cuburi de gheata. Consuma 3-4 cuburi de mango inghetat…>> vezi lista completa de gustari aici >>>

La ce ore trebuie sa mananci – cina NU trebuie sa fie tardiva

Tocmai de aceea nu va depasi ora 19, sub nicio forma. In urma studiului, s-a constatat ca cei care au mancat ultima oara inainte de ora 19 au consumat cu 244 de calorii mai putin, in fiecare zi.

Tine minte ca mesele bogate la ceas de seara tind sa te agite, in special daca mananci mai mult decat trebuie. La fel si in cazul alcoolului, asa ca nu consuma inainte de culcare. Mai ales daca a doua zi trebuie sa te trezesti devreme, pentru a merge la munca.

Daca vrei sa ai grja de tine nu uita sa respecti cu strictele aceste reguli simple si usor de aplicat. Este vorba despre disciplina, care te va suprinde intr-un mod foarte placut, chiar daca la inceput este putin greu. Ai rabdare si vei slabi sanatos si repede!

4.8/5 (20)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *