Cele mai eficiente alimente impotriva celulitei

Celulita apare sub forma unor depozite de grasime situate sub stratul pielii, avand aspectul unei coji de portocala. Apare de regula dupa perioada pubertatii si este cel mai adesea observabila in zona feselor, a pulpelor de la picioare si a abdomenului. Cateva alimente sunt mai eficiente decat altele in combaterea si preventia celulitei. Iata care sunt acestea.

Cele mai eficiente alimente impotriva celulitei

1. Bananele

Bananele au un continut ridicat de potasiu si contin sare in cantitati optime. Sarea joaca un rol negativ in aparitia celulitei, favorizand acumularile depozitelor de apa sub piele. Sfatul este sa consumi banane in cursul zilei pentru a preveni aparitia celulitei.

In plus, bananele ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine. O buna circulatie sangvina inseamna ca celulele pielii sunt bine oxygenate si hranite cu nutrientii obtinuti prin digestive.

Sfat: combina bananele cu iaurt, cerealele de dimineata sau ca parte a unei salate de fructe.

2. Apa

Apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Toxinele sunt responsabile in parte, de aparitia celulitei, deci o buna hidratatre ajuta atat la prevenirea cat si la combaterea celulitei.

O hidratare buna determina rinichii sa functioneze. In loc ca ficatul sa metabolizeze grasimile si sa ajute la eliminarea toxinelor, acest lucru este realizat de rinichi. Consumand apa, ajuti atat rinichii cat si ficatul.

Apa contribuie la pierderea in greutate. In primul rand, apa nu contine calorii si iti poate da senzatia de stomac plin, combatand astfel senzatia de foame.

Sfat: adauga cateva cuburi de gheata in apa, pentru a scapa de depunerile de grasime. Organismul are nevoie sa aduca apa rece bauta la temperatura corpului, consumand in acest fel energie si ajutandu-te in mod indirect, sa slabesti.

Seminte de floarea soarelui

Seminetele de floarea soarelui contin in mod natural compusi care combat celulita. Vitamina E, vitamina B6, seleniul, potasiul si zincul continute de aceste seminte, asigura sanatatea pielii.
Prin compozitia lor, semintele au proprietati diuretice, eliminand excesul de apa din tesuturi.

Sfat: consuma seminte de floarea soarelui in cantitati moderate, deoarece au un continut bogat de calorii care poate duce la cresterea in greutate.

Oua

Ouale, in mod deosebit albusurile de ou sunt recomandate in dietele anti-celulitice. Albusurile reprezinta o sursa bogata de proteine si un continut scazut de calorii si grasimi.

Ouale pot fi consumate ca parte a unei diete de slabit. Consumate la micul dejun, ouale te ajuta sa arzi cu aproximativ 400 de calorii mai mult. Mineralele continute, lupta impotriva celulelor celulitice, eliminandu-le.

Sfat: galbenusurile au un continut mai bogat in calorii decat albusurile. Pentru dietele de slabit, consuma oua cu precadere la micul dejun, evitand includerea lor in cadrul celorlaltor mese din cursul zilei.

Ghimbir

Radacina de ghimbir este in mod deosebit recunoscuta pentru proprietatile sale benefice in tratarea racelilor. Dar un alt efect benefic al sau este cel anti-celulitic. Prin stimularea metabolismului, ghimbirul ajuta la arderea grasimilor, la stimularea digesiei si imbunatatirea circulatiei.

Sfat: pentru a obtine cele mai bune rezultate, foloseste ghimbir proaspat. El este disponibil in supermarketuri de-a lungul anului, indiferent de sezon.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *