Ghimbirul – un aliat al femeilor

Ghimbirul este un real aliat al femeilor. Iata de ce!

Proprietatile ghimbirului sunt multiple, avand capacitatea de a ajuta la reducerea colesterolului, a hipertensiunii arteriale (HTA), si combaterea migrenelor. El este de asemenea folosit ca ingredient impreuna cu ceaiul verde. Aceasta combinatie de plante formeaza un puternic antioxidant. De asemeni, ghimbirul este folosit pentru tratarea durerilor menstruale inca din antichitate.
Durerile menstruale pot fi uneori atat de puternice incat tot ceea ce vrei este sa te intinzi in pat si sa speri ca vor trece. Dar in unele zile, poate ca programul incarcat nu iti permite acest lux. Pe langa analgezicele disponibile in farmacii, propunem ghimbirul ca o alternativa sanatoasa.

Durerile menstruale

Durerile menstruale sunt un simptom comun al menstruatiei. Simptomele incep cu cateva zile inainte de menstruatie sau la inceputul ei. Daca resimti dureri foarte puternice, este posibil sa suferi de o conditie numita dismenoree. Dismenoreea poate semnala probleme la nivelul uterului sau a pelvisului (ca spre exemplu chisturi ovariene).
Daca suferi de dureri menstruale extrem de puternice, adreseaza-te medicului pentru a afla cauza principala.

Ghimbirul poate ajuta

Ghimbirul este eficient in combaterea inflamatiilor si a durerilor cauzate de mentruatie. El poate fi folosit si pentru cobaterea starilor de ameteala si greata.
Atentie: Pentru a creste eficacitatea ghimbirului, consuma de 2 sau 3 ori pe zi atunci cand ai crampe menstruale.

Ceai de ghimbir

Poti face ceai de ghimbir din radacina plantei. Ea poate fi cumparata din majoritatea supermarketurilor.
Pentru ceai:
Curata ghimbirul si taie-l felii subtiri. Foloseste aproximativ 2 lingurite de ghimbir pentru fiecare ceasca de apa adaugata. Pune apa cu ghimbir la fier pana cand apa da in clocot. Lasa ceaiul sa se raceasca pret de o ora.

Menoragia

Termenul de menoragie se refera la hemoragiile puternice si prelungite care apar in timpul menstruatiei. Acestea pot reprezenta un pericol real pentru sanatatea ta. Studiile arata ca aproximativ 15% dintre femei sufera de menoragie.
Aceasta conditie se poate trata cu ajutorul contraceptivelor orale, a progesteronului, a suplimentelor de fier si anti-inflamatoarelor ce contin ibuprofen sau naproxen. In cazurile extreme, pot fi recomandate o serie de interventii chirurgicale.
Majoritatea acestor tratamente pot avea efecte secundare serioase. Din acest motiv, cercetatorii cauta alternative bazate pe plante.
Un studiu relevant a analizat efectele ghimbirului asupra sangerarilor hemoragice din timpul menstruatiei. Acesta a concluzionat ca femeile care au consumat ghimbir uscat timp de 3 saptamani, nu au mai suferit hemoragii puternice. Totodata, ghimbirul a ajutat la ameliorarea durerilor menstruale si a inflamatiilor asociate.

Atentie!

Ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii si poate ajuta la reducerea fluxului hemoragic din timpul menstruatiei. Totusi, asemenea multor altor ierburi, ghimbirul are si proprietati mai putin benefice daca este consumat prea des. Spre exemplu, are proprietatea de a subtia sangele, ceea ce il face contraindicat femeilor care iau medicamente pentru prevenirea cheagurilor de sange sau sufera de alte afectiuni ale sangelui. Cel mai indicat este sa cautati sfatul medicului daca doriti sa folositi ghimbir in asociere cu acest gen de medicamente.
Nu mai folosi ghimbir daca:
– Te invinetesti usor
– Sangerezi usor
– Ai diaree si crampe stomacale
– Hemoragiile menstruale sunt din ce in ce mai puternice.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *