Indulcitori artificiali. De ce duc la ingrasare si sunt mai nocivi decat zaharul

Nu putine sunt femeile care considera ca, daca vor folosi indulcitori artificiali, cumva acestia vor favoriza procesul de slabire.

Total gresit. Nu putine sunt studiile care arata ca acesti indulcitori nu fac altceva decat sa favorizeze ingrasarea, fiind mult mai periculosi decat zaharul, in sine.

Asadar, consumai indulcitori artificiali, pentru a fi sigura ca nu te ingrasi?

Ultimele studii realizate de institutii prestigioase din Statele Unite ale Americii arata ca acestea nu sunt deloc bune pentru slabit, ba chiar din contra. Acestia stimuleaza apetitul, vei pofti mai des la alimente cu carbohidrati si incurajeaza depunerea grasimii in corp si luarea in greutate. Deci, vei mai opta pentru sucurile care contin indulcitori sau alte alimente asemanatoare acestora?

Pe langa faptul ca nu sustin procesul de slabire, acestia sunt foarte nocivi pentru sanatatea noastra.

Ce alimente contin astfel de indulcitori, cum ar fi aspartamul?

– sucuri dulci si acidulate, cereale, guma de mestecat, bauturi pe baza de cafea, medicamente, ceaiuri, iaurturi, ciocolata calda si lista poate continua.

Asa ca, de acum incolo cand te afli la cumparaturi fii sigura ca verifici lista de ingrediente, inainte de a opta pentru un produs alimentar.

Un studiu publicat in „Yale Journal of Biology and Medicine” a aratat ca aspartamul are capacitatea de a creste foarte mult apetitul, in proportie mai mare decat alti indulcitori artificiali.

Aspartamul este un compus format in proportie de 90% din fenilalanina si acid aspartic, doi aminoazicizi regasiti in acest produs; acestia au rolul de a stimula secretia rapida de insulina si leptina, implicati si in procesul de stocare a grasimii. Acestia doi hormoni au rolul de a regla procesele metabolice din corp.

Dar, atunci cand avem un nivel ridicat de insulina si leptina in corp, favorizam aparitia bolilor precum obezitatea, diabetul si multe alte afectiuni cronice.

In timp, daca iti vei expune corpul unei astfel de diete, corpul tau nu va mai „auzi” acele semnale hormonale care ii spun sa nu mai manance, sa inceapa sa arda grasimile, etc.

Ce se petrece daca vei continua sa consumi indulcitori artificiali?

Ei bine, pe scurt, vei ramane…flamanda. Oricat vei manca, tot vei pofti la dulciuri, iar corpul tau va face rezerve de grasime. De asemenea, vei creste riscul de a suferi din pricina bolilor de inima.

Pe langa aspartam, mai exista si alti indulcitori periculosi, pe care ai face bine sa ii eviti. Este vorba despre: sucraloza, acesulfamul K (E 950), zaharina (E 954). Aspartamul se poate regasi si sub forma de E 951.
Opteaza pentru alimente naturale, cum ar fi sucurile facute in casa sau limonadele. De asemenea, magazinele naturiste ofera o gama variata de dulciuri, cafea si ceaiuri care nu contin astfel de indulcitori artificiali.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *