Cand se simt oamenii cu adevarat fericiti intr-o casatorie?

Cand se simt oamenii cu adevarat fericiti intr-o casatorie, sa fie primii ani cei mai intensi? Ei bine, studiile in domeniu demonstreaza contrariul. Este adevarat ca perioada dupa casatorie era considerata ca o luna de miere. Dar nu este mereu asa, observa cercetatorii. Multe cupluri tinere au nevoie de timp pentru a se adapta noii posturi de sot sau sotie.

De asemenea, noile responsabilitati, modul de viata, comportamentul partenerului, toate pot fi o provocare. De asemenea, cheltuielile survenite in acea perioada pot fi iarasi un stres. Dar cand se simt oamenii cu adevarat fericiti intr-o casatorie? Atunci cand au rezolvat cateva dintre aceste chestiuni esentiale.

Adica dupa multi ani, asa cum urmeaza sa vezi 🙂

Cand se simt oamenii cu adevarat fericiti intr-o casatorie?

Desigur ca asta nu inseamna ca oamenii proaspat casatoriti nu sunt fericiti. Ne referim la faptul ca acestia au nevoie de o perioada de adaptare. De asemenea, va dura pana cand se vor simti in largul lor din toate punctele de vedere. Un studiu american a cercetat vietile a peste 2.000 de cupluri pentru a examina starea de spirit a acestora.

Dupa ani de zile de cercetari, americanii au observat ca multi soti au devenit mai fericiti dupa primii 20 de ani de casatorie! Probabil ca nu te asteptai la acest raspuns, dar se pare ca trecerea anilor sporeste si starea de fericire a sotilor.

Asadar, studiul a relevat inca ceva interesant. Se pare ca participarea la activitati comune a scazut in primii 20 de ani. Dar dupa acest interval, partenerii au inceput sa se redescopere, petrecand mai mult timp impreuna. O concluzie neasteptata a studiului, la care nici macar cercetatorii nu se gandeau.

De asemenea, dupa cei 20 de ani impreuna partenerii au inceput sa fie mai intelegatori. Asa ca dezacordurile au inceput sa fie mai rare. Alt lucru neprevazut de cercetatori.

Cand se simt oamenii cu adevarat fericiti intr-o casatorie – concluzii incredibile

De-a lungul timpului partenerii incep sa devina mai intelegatori unul cu celalalt. Toleranta este mai mare, ceea ce nu este ceva ciudat. De asemenea, momentele grele, despartirile sau divorturile celor din jur nu fac altceva decat sa intareasca un cuplu. Sotii apreciaza mai mult ceea ce au si invata sa-si asculte cu adevarat partenerul de viata.

Alt studiu american a mai relevat ceva interesant. Se pare ca cei care considera ca sotul este si cel mai bun prieten al lor sunt si cei care se inteleg cel mai bine. De asemenea, cei care au o viata de familie, dar nu sunt casatoriti se simt si mai bine decat restul.

In primul an de casatorie este cel mai posibil ca partenerii sa fie stresati, pana se adapteaza noilor asteptari. Cu trecerea anilor cei doi incep sa fie mai apropiati, iar dupa 20 de ani par sa isi reimprospateze relatia. Te-ai fi asteptat la aceasta concluzie?

Varsta ideala pentru casatorie – la ce concluzie au ajuns specialistii

Poate si tu te-ai saturat sa fii intrebata la ce varsta te vei marita. Rudele si familia au tendinta sa te agaseze cu aceste intrebari, pentru ca, pentru ei acest subiect este unul de interes major.

Desigur ca gasirea unui partener ideal este cel mai intelept lucru, inainte de a oficializa o relatie. Din pacate, in ziua de astazi multi tineri nu mai pun pret pe adevaratele valori. Se gandesc ca mai importante sunt aspectele materiale, chiar daca pasiunea si dragostea nu sunt prezente in viata lor...mai multe despre varsta ideala pentru casatorie aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *