Varsta ideala pentru casatorie – tu care crezi ca este?

Intr-o lume din ce in ce mai moderna si preocupata de cariera, varsta ideala pentru casatorie pare a fi un subiect tabu, iar multi oameni nici nu mai dau mare importanta acestui aspect.

Iar asta nu este tot. Tot mai multi oameni sunt singuri, in special cei care tind sa isi focuseze atentia doar la…serviciu! Aceasta tinde sa fie o adevarata „boala”, in sensul ca obsesia pentru munca incepe sa inlocuiasca necesitatea unei familii. Singuratatea nu mai este ceva neobinsnuit in secolul in care traim, iar din ce in ce mai multi oameni par sa se lupta cu depresia. O afectiune mult mai serioasa decat este prezentata in mass-media.

Relatiile de cuplu par sa fie pe un plan secund pentru carieristii inflacarati. Asa ca se ridica intrebarea: care este varsta ideala pentru casatorie?

Desigur, ne adresam acelor cupluri care inca mai cred in aceasta institutie si ar vrea, la un moment dat, sa-si oficializeze relatia.

Ei bine, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca exista o varsta potrivita, iar astazi vom aborda mai pe larg acest subiect.

Varsta ideala pentru casatorie – la ce concluzie au ajuns specialistii

 

Poate si tu te-ai saturat sa fii intrebata la ce varsta te vei marita. Rudele si familia au tendinta sa te agaseze cu aceste intrebari, pentru ca, pentru ei acest subiect este unul de interes major.

Desigur ca gasirea unui partener ideal este cel mai intelept lucru, inainte de a oficializa o relatie. Din pacate, in ziua de astazi multi tineri nu mai pun pret pe adevaratele valori. Se gandesc ca mai importante sunt aspectele materiale, chiar daca pasiunea si dragostea nu sunt prezente in viata lor…Si care crezi ca va fi deznodamantul? Ai ghicit, acesta fiind unul foarte usor de intuit.

Care este varsta ideala pentru casatorie, daca vrei ca aceasta sa fie de durata?!

Pentru a face o analiza veritabila, cercetatorii au analizat rata casatoriilor fericite si a divorturilor, pentru a avea un punct de plecare. Cercetarile au aratat ca, cei care se casatoresc intre 28 si 32 de ani au o rata mult mai scazuta a divorturilor. Asa ca vorba din batrani, conform careia cu cat te casatoresti mai tarziu, cu atat va dura mai mult casatoria pare sa aiba ecou…

Sociologul Nicholas Wolfinger, care a analizat mai multe familii, pe o perioada de sase ani, a declarat si ca cei care se casatoresc la 35 de ani au mari sanse de a divorta rapid.

De asemenea, cei care se casatoresc la 18 ani au tendinta de a divorta destul de repede, cu aproximativ 5 ani mai tarziu, dupa ce au spus „Da”. Adica, 27% dintre aceste casatorii se finaleaza cu un divort neplacut…

De asemenea, cei care se casatoresc intre varstele de 25 si 29 de ani risca, in proportie de 14%, sa divorteze destul de repede. Cei cu varste intre 30 si 34 ani au un risc de doar 10% de a divorta. Dar tot categoria celor care se casatoresc intre 28 si 32 de ani pare a fi cea mai propice…Sa fie oare aceasta varsta ideala pentru casatorie?

Cercetatorii au declarat ca nu pot decat sa prezinte datele studiului, iar restul deciziilor nu putem decat sa ni le asumam.

Varsta ideala pentru casatorie – la ce varsta se casatoresc romanii?!

Conform unui studiu din 2016, realizat de Institutul National de Statistica, „Varsta medie la casatorie cunoaste o tendinta de crestere, ajungand in 2014 la 29,0 ani la femei si 32,3 ani la barbati.

Varsta medie la prima casatorie a crescut, de asemenea, in anul 2014, confirmand astfel tendinta de amanare a incheierii primei casatorii. Varsta medie la prima casatorie a fost de 27,3 ani la femei si 30,4 ani la barbati.”

Dupa cum vezi, nimeni nu se grabeste sa se casatoreasca nici in Romania. Asa ca aceasta traditie pare sa piarda teren, in fata unei vieti nonconformiste, in care prioritatile par a fi cu totul altele…

 

4.45/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *