Obsesia pentru calatorii. Tinerii fug de o viata normala?

Poate ai observat si tu ca, in ultima vreme, tot romanul calatoreste, fie ca are bani multi sau nu, obsesia pentru calatorii devenind o realitate, la nivel global.

Tocmai de aceea au aparut sute de site-uri de unde poti afla cum sa iti planifici singur calatoriile, iar de multe ori sumele alocate sunt de-a dreptul ridicol de mici. Ceea ce te incanta la prima vedere. Venind dintr-un trecut comunist, plin cu restrictii, generatia Millennials pare sa profite din plin de facilitatile la care nu au avut acces parintii lor.

Si nici nu este de mirare. Poate fi foarte tentant sa dai toate economiile pe o calatorie in Thailanda sau Cuba. Multi raman uimiti sa observe ca isi pot permite o astfel de vacanta. Si de aici incepe obsesia pentru calatorii. Site-urile de profil si preturile tot mai scazute ne fac sa fim cu mintea mai mult…in vacanta!

Ca orice lucru facut in exces, chiar si o pasiune atat de frumoasa poate avea consecinte nefaste asupra psihicului. Nu este sanatos sa vrei sa fii doar pe drumuri. Multi au senzatia ca nu mai pot fi fericiti decat atunci cand calatoresc. Cel putin occidentalii au dezvoltat obsesii pentru acest stil de viata nomad.

Multi vand tot ce au si pornesc in calatorii in jurul lumii, in speranta ca asa isi vor gasi linistea. Desigur ca aceste calatorii pot fi de-a dreptul fascinante, dar nu este firesc sa fie singurul motiv pentru care traiesti.

 

Obsesia pentru calatorii – cum sa pastrezi echilibrul?

Este important de stiut unde sa tragem o linie. Adica, daca simti o chemare profunda, in sensul ca vrei din tot sufletul sa traiesti in Bali si simti ca doar asa se va schimba viata ta in bine, atunci fa-o. Dar doar dupa ce ai cercetat in prealabil toate informatiile si ai ajuns la concluzia ca ti se potriveste.

Pentru ca o astfel de schimbare va aduce si multe alte modificari la care nu te-ai fi asteptat. De exemplu, digestia ta s-ar putea sa fie afectata serios. La fel si starea de spirit. In vacanta poate fi fascinant, dar oare ti-ar placea viata de zi cu zi din Bali, de exemplu?

Trebuie „testate” toate aceste aspecte, inainte de a lua o decizie definitorie.

Psihologii remarca o realitate dura. Tot mai multi tineri tind sa fuga de responsabilitati. Presati de viata grea, serviciile solicitante si presiunea banilor, acestia nu mai vor sa aiba familii. Inca o responsabilitate in plus? Nu, multumesc. Mai bine imi hranesc obsesia pentru calatorii si ma bucur de viata…Cam asta pare a fi „filozofia” de viata a unui tanar din generatia Millennials.

Ramane de vazut unde se va ajunge. Intr-o lume unde tot mai putini tineri aleg sa se casatoreasca si sa faca copii, agentiile de turism par sa prospere, pe zi ce trece.

Promit oferte care mai de care mai atractive, iar oamenii nu mai stiu cum sa faca sa rezerve cea mai frumoasa excursie a vietii lor.

Nu te mira daca auzi colegi care spun ca deja au facut rezervari pentru Revelion…Este deja tarziu, in opinia operatorilor de turism. Multi si-au rezervat calatoria de sfarsit de an inca din februarie!

Obsesia pentru calatorii – nu uita ca viata poate fi frumoasa oricum

Fuga de viata actuala nu este niciodata solutia, sustin psihologii. Adica, daca ai probleme acum in viata ta, s-ar putea ca acestea sa te urmareasca si in …Africa de Sud. Ce ar fi ca mai inainte de toate sa te gandesti ce iti doresti cu adevarat? Care este misiunea vietii tale? Ce ti-ar placea sa faci zi de zi?

Daca raspunsul este…sa calatoresti doar, atunci actioneaza in acest sens. Dar s-ar putea ca viata sa aiba mai multe surprize placute pentru tine. Trebuie doar sa ii dai voie sa te „ajute” si sa iti arate, ce este pentru tine.

Bucura-te de calatorii, exploreaza, viziteaza, etc, dar nu uita sa vezi care sunt adevaratele tale valori. Succes!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *