De ce sa consumam leurda – beneficii si proprietati

De ce sa consumam leurda si ce beneficii minunate are „usturoiul salbatic” asupra organismului tau? Despre toate acestea vom vorbi astazi. In acest fel vei intelege cate proprietati are aceasta planta care isi face aparitia primavara. Allium Ursinum, alias leurda, este inrudita cu usturoiul si se poate gasi in toate gradinile, in special la tara, acolo unde vegetatia este mai bogata.

Pe langa faptul ca o poti folosi in salate, conferindu-i o aroma aparte, poti sa o folosesti in mult mai multe situatii decat ai crede. Datorita proprietatilor sale terapeutice, poate fi folosita drept leac. Are efect antiseptic, antibacterian, diuretic, antiviral.

Desigur, este foarte bine sa o folosesti cat mai des si in mancare, pentru a profita din plin de aceste calitati ale plantei.
De ce sa consumam leurda? Pentru ca, printre altele, te poate ajuta sa slabesti si sa ai un trup mai armonios. Iar in sezonul cald acest lucru este si mai dorit de catre femei.

 

Cum se tine dieta cu leurda?

Practic, este vorba despre introducerea unui suc in cadrul dietei tale obisnuite, suc care va conduce la arderea grasimilor si te va ajuta sa slabesti aproximativ 5 kilograme.

 

Cum se prepara sucul si care sunt ingredientele:

– 8- 10 frunze leurda
– 1 sfecla potrivita
– 1 ceasca lapte de soia ( migdale sau caju)….dieta cu leurda integrala aici >>>

 

De ce sa consumam leurda – proprietati si beneficii

 

– are vitamine din plin. Contine vitamina A, C, dar si minerale: calciu, cupru, sodiu sau fosfor. Asa ca este indicat sa profiti de aceste calitati ale sale. Trebuie sa incerci aceste retete cu leurda, pentru a sti ce sa gatesti bun pe viitor. Este bine sa o presari, precum patrunjelul tocat, peste orice mancare

– curata sangele de toxine. De asemenea, poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si previne cu succes accidentele vasculale. Practic, te ajuta sa evitia tromboza ( formarea unui cheag de sange)

– previne guta. Aceasta boala este inrudita cu artrita si este caracterizata prin inflamatia articulatiilor, ceea ce va genera durere fizica. De ce sa consumam leurda? Pentru ca te ajuta sa previi boala, prin procesul de detoxifiere a rinichilor. De asemenea, cei care au probleme cu urinarea este bine sa consume aceasta planta. In acest fel, vor reusi sa elimine acidul uric in exces

– scade colesterolul rau. Si ajuta circulatia sangvina, asa ca vei preveni si presiunea arteriala

– te scapa de problemele gastrointestinale. Daca vei consuma leurda, vei scapa de diaree, indigestie, balonare. Chiar si limbricii si viermii intestinali pot fi indepartati, in acest fel. Poti consuma si ceai de leurda, este de asemenea recomandat in aceste situatii

– spune adio insomniilor si depresiei. De ce sa consumam leurda? Pentru ca vrei sa fii mai linistita, iar un ceai bun de leurda sau o salata te poate ajuta. Poate preveni chiar si anxietatea sau nelinistea. De asemenea, imbunatateste capacitatea de memorare, asa ca nu o evita

– te scapa de reumatism. Pentru uz extern, leurda se poate folosi in comprese pentru a scapa de durerile reumatismului. De asemenea, poate vindeca eczemele, furunculii si bolile de piele

 

De ce sa consumam leurda – cum sa ai o viata mai sanatoasa

Ei bine, este clar ca pentru a avea o sanatate de fier trebuie sa mananci sanatos si sa faci miscare. Iar ultimul aspect nu ar trebui sub nicio forma ignorat. Asa ca, este indicata o cura de o luna cu leurda. Si nu este deloc ceva greu. Poti sa consumi salate, smoothie-uri, etc, ideea este sa consumi in fiecare zi, daca poti.

Cu siguranta sistemul tau imunitar va fi protejat si fortificat, avand in vedere ca leurda are proprietati similare cu ale usturoiului. Asa ca nu mai sta pe ganduri si incepe detoxificarea de primavara, daca nu ai facut-o deja.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *