Semne ale corpului care indica afectiuni sau boli!

Dupa cum stii, exista anumite semne ale corpului pe care nu ar trebui sa le ignoram, in special ca acestea ne pot oferi o gramada de informatii utile, cu privire la starea noastra de sanatate. Tocmai de aceea astazi iti prezentam o lista interesanta, care cuprinde astfel de semnale.

De multe ori poate ca ai anumite dureri, un disconfort pasager, te doare capul sau nu stii de ce ai cearcane…Ei bine, toate acestea sunt, de fapt, semne ale corpului pe care nu ar trebui sa le ignori! Nu de alta, dar acestea iti indica tot felul de indicii pretioase.

De multe ori nici nu stii ca ai o anumita afectiune, pentru ca nu acorzi atentie semnelor primite. Uite la ce ar trebui sa fii atenta, de acum incolo:

Semne ale corpului – boli si afectiuni

  1. Pungi sau cearcane. Daca ai ochii intunecati, infundati in orbite si de asemenea ai pungi, s-ar putea sa fie un semn clar ca neglijezi somnul. De asemenea, oamenii care au aceste simptome s-ar putea sa sufere si din pricina alergiilor.
  2. Pete inchise. Daca ai pete inchise la culoare pe corp, care sunt foarte moi sau fine la atingere, ai grija! S-ar putea sa te confrunti cu rezistenta la insulina (adica organismul nu mai raspunde adecvat la insulina din sange). Acesta este drumul spre diabet, asa ca nu ignora aceste semne ale corpului.
  3. Diaree. Daca te confrunti deseori cu acest simptom neplacut, s-ar putea sa ai intoleranta la lactoza. Observa daca apar aceste manifestari chiar dupa ce consumi lactate. Oricum, ar fi indicat sa te adresezi medicului.
  4. Crestere necontrolata a parului. Ai remarcat ca ti-a crescut par pe…fata, spate, urechi, etc? S-ar putea sa suferi din cauza unui dezechilibru hormonal. Poate fi vorba chiar despre sindromul ovarelor polichistice (femeile cu acest sindrom nu au un ciclu menstrual normal, regulat).
  5. Paloarea pielii. Daca esti extrem de palida, in special dimineata cand te trezesti, s-ar putea sa suferi din pricina anemiei. Este unul dintre principalele simptome, alaturi de ameteli, lesin, etc. Anemia inseamna ca nu ai suficient fier in sange, ceea ce poate duce la stari foarte neplacute.

Semne ale corpului – ce inseamna atunci cand iti cade parul?

  1. Buze uscate. De obicei, in special atunci cand nu se vindeca nici cu ajutorul produselor de specialitate, inseamna ca suferi de alergii. Este foarte posibil ca aceasta sa fie adevarata cauza.
  2. Caderea parului. Daca iti cade foarte mult par, incat si sprancenele au inceput sa fie „vizate”, s-ar putea sa suferi din pricina tiroidei.
  3. Picioare umflate. In cazul in care nu esti pe cale sa dai nastere, poti sa fii sigura ca nu este normal sa ai picioare umflate. Este clar unul dintre acele semne ale corpului care-ti indica o stare de sanatate mai precara. De obicei, picioarele umflate arata afectiuni cardiovasculare. Asa ca nu uita sa-ti faci analizele!
  4. Semne ale unghiilor. Ei bine, si acele semne albe regasite pe unghii pot arata boli. Cele verticale arata ca ai putea suferi de artrita. Cele orizontale indica semne ale afectiunilor cardiace.
  5. Circumferinta redusa a gambelor. Se pare ca cei care au o circumferinta mica sunt mai predispusi la tensiune arteriala marita si chiar infarct. Asa ca ai grija de sanatatea inimii tale.

Semne ale corpului – si ridurile indica anumite afectiuni!

Cercetatorii au observat ca cei care au riduri foarte repede, adica cand sunt inca foarte tineri, sunt mai predispusi la osteoroza. Si aspectele legate de inaltime pot arata ceva. De exemplu, cei mici de statura au o speranta de viata mult mai mare decat oamenii inalti.

Dupa cum vezi, nu este deloc intelept sa neglijam aceste semne ale corpului care ne pot indica o gramada de lucruri legate de sanatate.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *