Circulatia sangelui – semne ca ai probleme

Poate ca nu stii inca, dar s-ar putea ca circulatia sangelui tau sa nu fie in parametrii optimi, asa ca este important sa cunosti acele semne care iti arata ca exista dezechilibre.

Circulatia sangelui este vitala, asa ca un corp sanatos trebuie sa dispuna de toate „armele” pentru a merge cum trebuie. Chiar in momentul citirii acestui articol, organismul tau face eforturi pentru a te tine pe linia de plutire. Indiferent daca ai mancat, daca esti obosita, nu te simti in apele tale…Circulatia sangelui trebuie sa-si faca treaba, pentru ca tu sa te simti in regula.

Organismul tau gestioneaza nu mai putin de 5 litri de sange, iar sistemul circulator are grija de organe, pentru ca acestea sa functioneze in conditii optime, sa ofere nutrienti, sa regleze pH-ul, etc.

Poti sa te gandesti ca la infrastructura unui oras, care are nevoie sa fie tinuta sub control, pentru ca lucrurile sa mearga bine.

Cum poti verifica daca lucrurile sunt sub control?!

Circulatia sangelui – semne care ar trebui sa-ti atraga atentia

Anumiti factori pot afecta sistemul circulator. Vorbim despre fumat, kilograme in plus, graviditate, mancatul haotic, toate pot sabota buna circulatie a sangelui.

Daca ignori aceste lucruri s-ar putea sa te confrunti cu afectiuni la nivelul rinichilor, creierului, a inimii, etc.

Asadar, care sunt acele simptome care iti arata ca sunt probleme la nivelul circulatiei?

  1. Maini si picioare reci. Sistemul circulator ar trebui sa asigure o buna circulatie si la nivelul organelor extremitatilor. Cand circulatia este slaba, atunci traim acel fenomen de picioare si maini reci. Daca patesti mereu asta, s-ar putea ca circulatia sangelui tau sa nu fie tocmai perfecta.
  2. Memorie slaba. Daca ai probleme cu memoria, atat pe termen lung cat si pe termen scurt, poate ca ar fi nevoie sa acorzi o atentie mai mare asupra acestui aspect. Creierul are nevoie de aproximativ 20% din totatul sanguin pentru a functiona asa cum se cuvine.

Cei care nu prea reusesc sa retina ar putea avea, in realitate, o problema cu circulatia sangelui.

3. Lipsa poftei de mancare. Si ficatul tau foloseste o mare cantitate de sange pentru a regla numeroasele procese de care se face responsabil. Vorbim despre asigurarea unei bune digestii, a unui metabolism sanatos, un sistem imunitar puternic si multe altele.

Daca slabesti repede, nu ti-e foame aproape deloc si mananci foarte putin, s-ar putea sa fie o problema serioasa.

Circulatia sangelui – ti se intampla sa fii mereu obosita?!

  1. Oboseala. Sangele este principalul mijloc de transport al nutrientilor catre organe. Daca acestea nu primesc necesarul de oxigen si nutrienti, apar probleme. Daca muschii tai sunt mereu sensibili si nu prea respiri bine, s-ar putea sa te afecteze circulatia defectuoasa a sangelui.
  2. Varice. O alta afectiune care apare pe fondul unei circulatii nu prea bune. Venele se rasucesc si incep sa fie vizibile pe sub piele…Deloc placut, nu-i asa?

De obicei apar pe picioare si este un semn concludent, care arata cum stai cu circulatia sangelui, in realitate…

Desigur ca aceste afectiuni nu ar trebui ignorate, asa ca adopta o atitudine inteleapta si incearca sa le tratezi in mod naturist, cel putin in prima faza.

4.91/5 (53)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Circulatia sangelui – semne ca ai probleme

  • 20 mai 2020 la 21:38
    Permalink

    Informații binevenite și utile, mai ales că de la o anumită vârstă sistemul osos și muscular trebuie să ducă multe kg.( în cazul meu), iar acest lucru are nevoie de un sistem de circulație sănătos.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *