Cum sa scapi de stres? Metode utile

Si tu te intrebai cum sa scapi de stres si nu stii incotro sa o apuci? Atunci este momentul sa inveti ce sa faci pentru a avea o viata mai frumoasa si relaxata.

In ziua de astazi, cum sa scapi de stres pare a fi o intrebare de baza. Si nici nu este de mirare, avand in vedere situatiile iesite din comun pe care le traim. Daca inainte de criza provocata de Coronavirus oamenii erau deja stresati, acum lucrurile stau chiar mai rau.

Asa ca este cazul sa luam masuri, pentru a nu suferi din pricina problemelor cauzate de acest factor atat de important. Ironia consta in faptul ca masurile pe care le putem lua sunt mai simple decat am crede.

 Desi sunt la indemana oricui, nimeni nu pare sa le ia in seama. Urmarea este crunta, avand in vedere ca majoritatea bolilor cronice au la baza stresul. Vorbim despre cancer, diabet, bolile cardiovasculare, insomniile si multe altele aparute pe sistem nervos.

Asa ca haide sa vedem ce putem face in acest sens, pentru a avea o viata mai sanatoasa!

Cum sa scapi de stres? Fii recunoscatoare si bucura-te de moment

Doua dintre cele mai comune, dar utile sfaturi. Atunci cand vorbim despre inlaturarea stresului din viata noastra, este clar ca vorbim despre schimbarea anumitor obiceiuri. Asa ca incepe prin a te bucura mai mult de ceea ce ai deja. Esti fericita pentru ca ai un partener minunat, copii iubitori si prieteni de nadejde? Bucura-te de aceste lucruri si vei primi mai multe, garantat!

Asa ca ar fi ideal sa incepi prin a multumi pentru ceea ce ai. Trece totul „in revista” si da voie bunei dispozitii sa te cuprinda. Desigur ca vor fi si zile cand aceste lucruri vor parea aproape imposibil de realizat. Vei fi uneori trista sau nervoasa. Dar nu uita ca multumind pentru ceea ce ai vei schimba starea de spirit si s-ar putea sa te simti mai bine, in mod miraculos.

De asemenea, nu lasa grijiile de moment sa te distruga. Bucura-te de o zi frumoasa, de o cana de ceai sau o mancare preferata. Vei ramane surprinsa cat de multe bucurii pot aduce astfel de clipe unice. Tu pentru ce clipe te-ai bucurat astazi?

Cum se manifesta stresul si ce trebuie sa intelegi

De cele mai multe ori, atunci cand avem emotii sau suntem stresati, corpul nostru incepe sa somatizeze aceste stari. Majoritatea oamenilor experimenteaza afectiuni ale stomacului. Asa ca diareea, durerile abdominale si chiar indigestia pot aparea pe acest fond. Desigur ca exista si persoane care nu pot manca, din cauza starii de nervozitate perpetua pe care o traiesc.

Asa ca fii atenta la aceste simptome, iar daca persista incearca sa corectezi. De exemplu, poti merge la yoga sau la pilates, pentru a te relaxa…mai multe despre stres >>>

Cum sa scapi de stres? Plimba-te, fa sport si uita de televizor

Uitatul la stiri de dimineata pana seara, in special in perioada actuala, cu siguranta nu va aduce nimic bun. Asa ca fii selectiva si urmareste programe constructive, informative, menite sa te ajute sa ai o viata mai buna.

Exista o gramada de documentare si emisiuni interesante si utile, daca vrei sa-ti ocupi timpul in mod intelept.

De asemenea, nu uita cat de important este sportul. Activitatea fizica intensa te ajuta sa scapi de efectele nocive ale sedentarismului si sa ai o sanatate mai buna. Atat fizica, cat si psihica. Miscarea ajuta la mentinerea unei stari de spirit mai bune, vei remarca aceste efecte si asupra mentalului.

Plimbarile in natura sau chiar si in jurul locuintei in care traiesti te vor ajuta enorm. NU este sanatos sa stai toata ziua in casa, sistemul imunitar va fi afectat, asa ca nu va putea lupta impotriva bolilor asa cum iti doresti.

Stresul cauzat de pandemie. Cum iti controlezi emotiile si gandurile?

Desigur ca nu este tocmai usor, de aceea exista atatea carti pe aceasta tema, iar psihologii incearca sa ofere raspunsuri de zeci de ani. Evident ca principiul care sta la baza vindecarii este foarte simplu. Cu alte cuvinte, este imperios necesar sa nu mai dai importanta acestor ganduri. Zis si facut, dar ce poti face cand nu este atat de usor, iar fluxul gandurilor pare sa se inteteasca pe zi ce trece >>> 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *