De ce ne ingrasam toamna si ce este de facut

Poate si tu te-ai intrebat de ce ne ingrasam toamna si ce am putea face pentru a preveni acest fenomen care se petrece chiar inainte de venirea frigului. Pe undeva sigur intelegi ce se intampla, avand in vedere ca toamna este in general sezonul belsugului.

Doar ai inceput sa strangi roadele, iar acum este timpul pentru ospat. Cel putin asa era pe vremuri, cand oamenii strangeau recoltele si stateau in tihna, pentru a se bucura de ele. Chiar daca timpurile s-au schimbat, poti sa fii sigura ca inca mai exista o explicatie similara.

De ce ne ingrasam toamna? Pentru ca avem tendinta sa consumam mai multe fructe si legume, in tot felul de combinatii. Plus ca vinul isi face de asemenea aparitia. Si probabil stii deja ca alcoolul are suficiente calorii.

Si vinul este un caz fericit, are in jur de 90-100 de calorii la pahar. Dar o bere are in jur de 250 de calorii, ca sa stii de ce ar trebui sa o eviti.

De ce ne ingrasam toamna? Te vei lamuri imediat

Conform cercetatorilor, luna septembrie este pe locul 2, in topul lunilor in care oamenii se ingrasa cel mai mult. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca suntem satui de mancatul „lejer” de peste vara. Desigur, exista in gena noastra si informatia potrivit careia organismul trebuie sa se ingrase putin, pentru a fi mai puternic in timpul frigului.

De ce ne ingrasam toamna? Pentru ca incepem sa renuntam usor la salatele de legume si sa mancam mai multa zacusca sau paine, de exemplu. Fasolea, cartofii si fructele sunt de asemenea de vina, daca sunt consumate in exces.

Englezii au facut un studiu asupra a 2.000 de oameni si s-a demonstrat ca cele prezentate mai sus sunt 100% reale. Desigur ca vremea mai rece, zilele mai scurte, etc nu favorizeaza mersul pe jos sau plimbarile, de exemplu. Daca stai sub paturica, cu o punga mare de floricele uitandu-te la filme, este clar de ce ne ingrasam toamna…

De ce ne ingrasam toamna – oamenii slabesc mai greu in sezonul rece

Aceasta este alta concluzie la care au ajuns specialistii, care considera ca iarna, in special, este dusmanul dietelor. Din cauza materialului genetic, dar si a sarbatorilor! De cate ori nu auzi chiar inainte de Craciun ca „de la 1 ianurie tin dieta„. Oamenilor le este greu sa se abtina de la atatea bunatati si este de inteles.

Asadar, in timpul iernii oamenii se ingrasa cu aproximativ 2 kilograme, in medie. Dar in ianuarie lucrurile stau cu totul altfel. Datorita rezolutiilor de la final de an oamenii devin mai ambitiosi si slabesc in jur de un kg si jumatate! Este cea mai propice luna pentru slabit, iar pe locul 2 se situeaza luna iulie.

De ce ne ingrasam toamna – zilele saptamanii sunt o problema

Daca te intrebi de ce ne ingrasam toamna gandeste-te pentru o clipa la ziua de sambata. In special atunci cand e racoare si nu prea ai activitate. Ce vei face? Probabil ca vei gati ceva savuros, poate vei bea un pahar de vin si de ce nu, vei servi si un desert.

Asa cum probabil va imaginati, sambata este acea zi a saptamanii in care se mananca cel mai mult. Si de multe ori, nesanatos! Desigur, zilele de vineri si duminica ocupa si ele pozitii fruntase, asa cum era de asteptat.

Ce este de facut? Pur si simplu trebuie sa continuam sa mancam sanatos, cu multe fructe si legume, chiar si atunci cand nu este vara. Bea apa din belsug, continua sa faci miscare si vei vedea ca trupul tau se va mentine. Plus ca sanatatea ta va fi mai puternica ca oricand.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *