Sucurile carbogazoase. De ce sunt cele mai nocive bauturi

Despre sucurile carbogazoase sigur ai mai auzit pareri negative, iar daca esti un fan al acestora pregateste-te ca astazi sa auzi lucruri interesante despre bautura ta preferata.

Stii cum se intampla. Inca dis-de-dimineata parca simti nevoia de o bautura revigoranta si dulce! Nu mai spunem de ora 15, care cere efectiv un plus de energie, pentru a putea continua ziua. Asadar, sucurile carbogazoase sunt printre preferatele multora, in special cele cu cofeina si zahar. Par gustoase si energizante, dar oare sunt benefice organismului nostru?

Probabil ca raspunsul il stii deja, dar vrem sa-ti explicam pas cu pas ce se petrece in organism atunci cand alegi sa bei sucuri. Desigur ca in timp vei afecta sanatatea plus ca aceste bauturi te pot „ajuta” sa te ingrasi cu succes.

Sucurile carbogazoase – de ce nu sunt sanatoase

Dr. James Gerber, un medic cercetator din America, Oregon ne lamureste, cu privire la aceste calorii nesanatoase: „Pericolul sta in faptul ca aceste sucuri sunt foarte bogate in calorii goale, iar sucurile carbogazoase sunt unul dintre motivele acestei epidemii de obezitate cu care ne confruntam in secolul 21.”

Iar studiile au demonstrat aceste lucruri. O cercetare britanica a aratat ca oamenii care beau doar cu un pahar de suc mai mult decat altii zilnic, vor lua in greutate, in timp. Nu se petrece de la o zi la alta, dar de-a lungul anilor rezultatele pot fi nefaste. In sensul ca ai vazut cum arata in general un american tanar, intre 30-40 de ani…

Lucrurile nu stau bine deloc, in contextul in care bolile cronice au explodat. Un studiu din Anglia a aratat ca efectele acestor bauturi sunt teribile. Cei care consumau sucuri carbogazoase in mod regulat au fost predispusi spre boli cronice, pe masura ce s-au ingrasat. Acestia au luat in greutate serios de-a lungul anilor, in jur de 2 kilograme anual. Studiul a durat 20 de ani, intre 1986 si 2006 si a aratat ca cei care erau obezi sau supraponderali au dezvoltat si cancere sau alte boli cronice.

Sucurile carbogazoase – calorii lichide, care favorizeaza drumul spre osteoporoza

Dr. James Gerber a mai declarat: „Caloriile lichide din sucurile carbogazoase se depun si mai rapid fata de cele din hrana.”

Ca sa nu mai spunem ca oasele devin mai fragile, asa ca multe femei pot suferi de osteoporoza la o varsta frageda. Adica acidul fosforic continut de aceste sucuri impiedica absortia calciului la nivelul oaselor. Cofeina de asemenea a fost indicata ca fiind un factor de declansare a osteoporozei.

Asadar, daca vrei o bautura care sa-ti confere energie alege ceaiul verde sau un smoothie, cu siguranta te vei simti mai bine. Bea apa din belsug si nu uita sa mananci sanatos, adica alege fructele si legumele proaspete, in fiecare zi!

 

4.71/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *