Alimentatia copilului. Atentie la consumul de carne procesata!

Fara doar si poate ca, atunci cand esti parinte, trebuie sa acorzi o atentie sporita cand vine vorba despre alimentatia copilului, daca vrei sa fii sigura ca va creste sanatos. Nu de alta, dar in secolul 21 mancarea procesata este la tot pasul, iar efectele nocive ale acesteia nu mai sunt demult un secret.

Si ce daca? Prea putini iau initiativa de a manca mai sanatos, iar multi trateaza cu superficialitate alimentatia copilului. S-au dus vremurile cand le ofeream celor mici crenvursti la micul dejun sau salam cu paine! In ziua de astazi studiile arata ce efecte au aceste alimente. Si poate vrei sa stii si tu mai multe despre carnea procesata si alimentatia copilului.

Vei vedea ca este extrem de important sa oferi mancare de calitate celui mic, daca vrei sa se dezvolte conform asteptarilor.

Alimentatia copilului si carnea procesata

Academia Americana de Pediatrie a inceput sa avertizeze parintii cu privire la riscurile la care-si expun copiii atunci cand le dau sa manance mezeluri. De asemenea, specialistii au mai atras atentia asupra unui aspect. Este esential ca si femeile gravide sa manance cat mai multe fructe si legume. Doar in acest fel vor avea copii super sanatosi si o nastere usoara.

Peste 67.000 de medici din Academie au contribuit pentru a publica un indrumator in ceea ce priveste alimentatia copilului.
Acestia sustin ca si copilul aflat inca in burta mamei, dar si cei mici sunt la un risc major de a se intoxica din cauza chimicalelor din mancare!

Sistemul lor metabolic dar si organele cheie nu sunt inca dezvoltate si NU ar trebui sa proceseze astfel de mancaruri. Nitritii si nitratii sunt unele dintre cele mai periculoase chimicale din mancare. Ce crezi? Mancarurile procesate din carne ii contin. Vorbim despre: salamuri, crenvursti, sunca si orice alta forma de mezeluri.

Acum cativa ani Organizatia Mondiala de Sanatate a publicat un material care sustinea ca tigarile si carnea procesata sunt la fel de nocive! Ambele sunt considerate carcinogeni, asa ca pot contribui la declansarea bolilor canceroase.

In afara de acele substante nocive din carne, mai sunt daunatori si ftalatii din ambalajele de plastic.

Dr. Leaonardo Trasande, liderul studiul, a declarat pentru New York Times, “exista si vesti bune, sunt cativa pasi simpli si siguri prin care ne putem feri de aceste substante.”

Alimentatia copilului – cum sa-i oferi ce este mai sanatos?

Recomandarile federatiei sunt variate si au in vedere aspecte esentiale. Se recomanda consumarea cu precadere:

  • fructe si legume proaspete sau congelate
  • spalarea intensa a tuturor alimentelor
  • evitarea carnii procesate
  • evitarea caserolelor de depozitare din plastic si/sau incalzirea in aceastea
  • spalarea mainilor cat mai des

Pediatrii recomanda ca parintii sa fie foarte atenti la alimentatia celui mic. Exista alternative, oricand poti gasi pe cineva care vinde legume si carne de tara. Iar dimineata nu trebuie sa-i oferi mezeluri. Ce ar fi sa-l inveti sa manance la micul dejun cereale integrale si fructe? Fii sigura ca-l vei ajuta sa aiba o digestie mai buna.

Companiile care comercializeaza carnuri procesate ar trebui sa ofere alternative mai sanatoase, sunt de parere expertii. NU uita ca produsele lor abunda in chimicale extrem de nocive.

Sa speram ca pe viitor vom vedea avertismente pe ambalajele mancarurilor periculoase, la fel cum vedem pe pachetele de tigari.

Alimentatia copilului – fructe, legume si nuci

Nu uita sa incluzi cat mai des in alimentatia copilului aceste elemente. Toate il vor ajuta sa aiba un trup si o minte mai bine dezvoltata. Plus ca va fi ferit de bolile cronice care ameninta tot mai des umanitatea. Tot mai multi copii au probleme comportamentale, depresii sau se imbolnavesc subit.

Poti sa fii sigura ca si alimentatia joaca un rol esential in toata aceasta poveste, nu este intamplator. Ofera-i copilului fructe, salata de cruditati si multe retete care sa contina hrana vie.

O portie de bruschete cu rosii, avocado cu o felie de paine integrala, un smoothie din fructe de padure, etc. Toate sunt minunate, iar daca copilul tau va creste cu aceste obiceiuri, va deveni un adult sanatos si responsabil!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *