Alimente anti-raceala. Ce trebuie sa mananci cand esti racita?

Sezonul rece se „remarca”, printre altele, cu victimele racelii, acele persoane care se imbolnavesc mai mereu, asa ca in special acestea ar trebui sa consume acele alimente anti-raceala. Care, apropo, functioneaza de minune si te vor tine departe de neplaceri.

Nu de alta, dar sigur ai nevoie. Imunitatea va fi intens stimulata si fortificata daca vei alege sa mananci sanatos. Aceste alimente anti-raceala pe care suntem pe cale sa ti le prezentam probabil ca iti sunt cunoscute.

Nu vorbim despre cine stie ce plante exotice sau fructe si legume ale caror nume sunt imposibil de prezentat. Iti vom reaminti doar ce stii deja, dar de multe ori parca alegi sa neglijezi.

Un sistem imunitar puternic va face fata cu usurinta acestui sezon rece, iar tu nu vei mai raci atat de des! Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni nu fac gripa niciodata? Vei afla ce consuma multi dintre ei, iar de multe ori nici nu stiu cat de importanta este dieta lor.

Alimente anti-raceala – ce trebuie sa mananci

  1. Usturoi. Sa incepem cu unul dintre „veterani”, usturoiul fiind recunoscut pentru proprietatile sale remarcabile atunci cand vine vorba de sanatate. Previne cu succes gripa si raceala, fiind un antioxidant de exceptie. Contine nenumarate vitamine si minerale menite sa te tina pe linia de plutire.
  2. Broccoli. Chiar daca nu esti cel mai mare fan al sau, nu te descuraja. Incearca sa mananci putin broccoli inabusit, cu ulei de masline si parmezan presarat deasupra! Garantam ca iti va placea foarte mult, fiind o gustare minunata. Acesta leguminoasa si-a demonstrat eficacitatea in preventia infectiilor. Iar boli cronice precum cancerul pot fi prevenite prin consumul regulat de broccoli.
  3. Miere. Un alt aliment minune, nu degeaba este si un tratament cu miere, atunci cand esti racit. Fara doar si poate si-a castigat un loc fruntas in topul acelor alimente anti-raceala de exceptie. Nu uita sa consumi miere zilnic, iar daca iei in combinatie cu propolis sau catina, este si mai bine! Poti sa fii sigura ca bolile se vor tine departe de tine. Mierea contine, la randul sau, un belsug de vitamine si minerale, asa ca nu o evita.

Alimente anti-raceala – si lista continua

  1. Ghimbir. Un alt aliat in lupta impotriva racelilor si nici nu este de mirare. Ghimbirul va intari imunitatea si va elimina cu succes bacteriile. Are rolul de a reduce febra si inflamatiile din corp. Este bun si in prevenirea si tratarea afectiunilor digestive.
  2. Sfecla rosie. Un antioxidant de exceptie, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui. Fie ca bei suc, mananci salata sau o folosesti in alt mod, este la alegerea ta. Ce este important este sa ai in alimentatie sfecla rosie, are atatea beneficii minunate. Lupta impotriva cancerului, a tensiunii arteriale marite, fiind o sursa exceptionala de antioxidanti. Fa-ti sucuri de sfecla cu morcov cat mai des si previi cu succes racelile!
  3. Catina. Cel mai bine este sa faci un amestec de 50% miere, 50% catina si sa il tii la rece, intr-un borcan din sticla. La nevoie se vor lua cateva linguri, pentru a intari sistemul imunitar.

Catina este bogata in minerale si vitamine precum: A, B-urile, C si D2, D3. Sa iti mai spunem ca ajuta femeile care vor sa ramana gravide, avand in vedere ca are in compozitie acid folic? Aceste minunate fructe mai contin si aminoazici, acizi grasi nesaturati, potasiu, calciu, magneziu, uleiuri esentiale…despre catina si aici >>

4. Ananas. Da, are un continut ridicat de vitamina C, mai mare decat portocalele. Asa ca nu uita sa mananci aceste fructe exotice pe timp de iarna, cand la noi oricum varietatea este scazuta.

Ananasul poate fi consumat ca atare sau in sucuri si smoothie-uri, dar nu-l evita, face parte dintre acele alimente anti-raceala de exceptie!

4.88/5 (42)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *