Menta, de ce sa o folosesti mai des?

Despre ceaiul de menta ai mai auzit vorbindu-se si stii deja ca este benefic pentru prevenirea durerilor de stomac sau a indigestiilor. Dar menta este utila in nenumarate alte cazuri, tocmai de aceea se foloseste in prepararea produselor de tot felul. Se adauga si in mancaruri datorita faptului ca are rolul de a conferi o aroma aparte.

Asa ca astazi dorim sa-ti prezentam mai multe beneficii despre aceasta planta pe care ti-o recomandam. In special ca poate fi pastrata cu usurinta pe balcon sau in bucatarie. In acest mod vei avea frunze de menta proaspete intregul an, ceea ce nu poate fi decat o veste buna.

Apropo, frunzele de menta vor fi foarte utile si atunci cand vrei sa prepari cocktailuri, asa ca nu uita sa planifici urmatoarea petrecere.

Menta si ceaiul de menta. Cine ar trebui sa-l consume?

Toti cei care vor sa scape de senzatia de greata, indiferent de situatie. Menta ajuta enorm in acest caz, doar simplu sau miros poate fi util in aceasta situatie. Asa ca fie ca vorbim despre o indigestie serioasa sau poate ai mancat prea mult, ceaiul de menta va fi solutia problemelor tale.

De asemenea, este un aliat al celor care vor sa slabeasca, asa ca bea ceai de menta de dimineata si/sau dupa-amiaza. Poti bea un ceai si inainte de culcare, cu cateva ore, pentru a fi sigura ca iti taie pofta de mancare. Menta contine o serie importanta de vitamine si minerale precum: vitamina A, K, C, E si B6. Mai are in compozitie betacaroten, riboflavina dar si acid rosmarinic, care poate ajuta la desfundarea sinusurilor.

Poate ca nu stiai, dar ceaiul de menta are si un efect calmant asupra creierului, datorita mentolului pe care-l contine. Asa ca nu este de evitat, in special daca esti o fire agitata si ai probleme cu somnul.

Menta, o adevarata minune

Nu degeaba era apreciata de catre batrani, asa ca este randul nostru sa o utilizam in nenumarate situatii. Are efecte anticancerigene, antiinflamatoare, analgezice, sedative si expectorante.

Un studiu a confirmat eficacitatea mentei atunci cand vorbim despre vindecarea indigestiilor, asa ca nu o evita. Doar ca cercetatorii au remarcat ca uleiul de menta este si mai eficient, atunci cand vorbim despre durerile de stomac. Din fericire, il poti gasi la orice plafar, asa ca este bine sa ai astfel de suplimente, la indemana. In special cand stii ca ai un stomac sensibil.

Gargara cu ceai de menta inlatura respiratia neplacuta. De asemenea, uleiul de menta are si rolul de a imbunatati functia cognitiva a creierului. Se pare ca o alta cercetare a demonstrat ca cei care au inhalat uleiul au avut rezultate mai bune, atunci cand vine vorba despre imbunatatirea memoriei, dar si vigilenta in trafic, de exemplu.

Astfel ca este o idee super sa cumperi un difuzor si sa folosesti acest ulei unic.

Ceaiul de menta poate reduce febra, dar si durerile menstruale, asa ca nu uita sa consumi mai des aceasta bautura uimitoare.

Ceai pentru o imunitate de fier. Ce trebuie sa stii despre ingrediente?

Proprietatile ghimbirului sunt multiple, avand capacitatea de a ajuta la reducerea colesterolului, a hipertensiunii arteriale (HTA), si combaterea migrenelor.

Ghimbirul te poate ajuta si sa:

ai o tensiune mai buna

ai un sistem imunitar mai puternic…ceaiul pentru imunitate aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *