Sanatatea ficatului, cum sa tii corect o cura de detoxifiere

Sanatatea ficatului este extrem de importanta, avand in vedere ca buna functionare a acestui organ este vitala pentru organismul nostru.

Detoxifierea este la moda in ziua de astazi, dar cati oameni chiar ii inteleg importanta? Este bine de stiut ca aceste diete trebuie tinute la un anumit interval de timp, avand in vedere ca iti vor curata corpul de toxine.

Ficatul are o importanta aparte in corpul nostru, avand in vedere ca efectueaza sute de functii.

Asadar, este de la sine inteles ca sanatatea ficatului este un aspect care ar trebui sa ne preocupe.

Acest organ decide care alimente sunt bune pentru organismul nostru, ce trebuie eliminat din compozitia acestora si ce trebuie pastrat.

Simptome care arata ca sanatatea ficatului poate fi in pericol:

– decolorarea pielii, apar pete galbene
– dureri in partea dreapta a corpului
– dureri de cap persistente
– luarea in greutate
– senzatie de oboseala

Ce poti face pentru a avea un ficat mai sanatos?

Fara doar si poate consumul de fructe si legume proaspete va incuraja sanatatea acestui organ. Asa ca este un inceput bun sa optezi pentru o dieta de acest gen.

– consuma apa de calitate, alcalina. Ficatul are nevoie de cat mai multe rezerve de apa proaspata, asa ca nu te sfii sa ii oferi din plin acest lichid.

Daca vei adauga in apa si sucul de la o lamaie, lucrurile vor sta si mai bine, iar curatirea va fi si mai intensa.

– nu consuma multe bauturi alcoolice. Este un fapt binecunoscut ca bauturile alcoolice afecteaza ficatul intr-o oarecare masura.  Asa ca ar fi indicat sa nu exagerezi. Alcoolul este tratat ca o toxina,  ficatul face tot posibilul pentru a-l elimina din corp.

Daca activitatea acestui organ este ingreunata din cauza acestui motiv, s-ar putea sa iei in greutate si sa te simti obosita. Asa ca tine minte ca moderatia este cheia succesului.

– consuma alimente de calitate. Ce inseama asta? Sanatatea ficatului tine de consumul optim de alimente proaspete, bogate in magneziu, care contin vitamina A si C.

Cel mai bine ar fi sa incerci sa gasesti o sursa de legume bio, cele pline de pesticide nu au acelasi efect.

Sanatatea ficatului depinde si de grasimile sanatoase

Nu mai face tot posibilul pentru a evita grasimile, acestea au un aport important asupra sanatatii tale, daca stii sa le alegi corect. Consuma avocado, masline, seminte de floarea soarelui si de dovleac.

Sa mentii sanatatea ficatului poate fi un lucru simplu si usor de aplicat atat timp cat vei respecta sfaturile enumerate mai sus. Este nevoie de putina disciplina, iar sanatatea ta va fi vizibil imbunatatita.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *