Cum sa previi gusa si formarea acesteia – este posibil!

Cum sa previi gusa si formarea acesteia, in special dupa 40 de ani? Ei bine, nu-ti face griji, este posibil sa te mentii in forma si dupa aceasta varsta. Multa lume experimenteaza lucruri neplacute la un moment dat al vietii, in special cand varsta incepe sa-si spuna cuvantul.

Apar kilogramele in plus ca din senin, riduri, vergeturi si multe altele. Din fericire, un mod de viata sanatos si putina determinare ne pot ajuta mai mult decat ai crede.

Cum sa previi gusa sau aparitia ei, mai ales cand remarci ca majoritatea din jurul tau par sa experimenteze acest „efect”? Ei bine, vei ramane surprinsa sa afli ca exista cateva trucuri la care poti apela.

Cum sa previi gusa si ridurile, in acea zona a gatului

Evident ca, pe langa aparitia gusei, probabil ca ai mai remarcat si faptului ca pot aparea riduri si pielea isi pierde din elasticitate. Mai ales in acea zona. Unul dintre factorii care pot duce la aceasta posibilitate este tocmai expunerea indelungata la soare. Stim ca adori sa faci plaja, iar vitamina D este binevenita.

Dar poti sa fii sigura ca baile de soare frecvente, la ore nerecomandate, nu sunt deloc o idee buna. Poate ca este indicat sa faci cateva ore de plaja, mai ales in cursul diminetii. Dar cu siguranta nu este o alegere buna sa petreci toata ziua in soare, chiar daca te afli intr-un paradis exotic. Foloseste creme speciale cu grad mare de protectie solara si nu uita sa masezi bine acea zona.

Fumatul este alt factor nociv, care nu iti va aduce nimic bun. Pe langa faptul ca lezezi plamanii si alte organe importante, aparitia gusei si delasarea pielii gatului s-ar putea petrece mult mai repede, in cazul tau. Asa ca nu te mira daca ridurile si pierderea elasticitatii apar la o varsta neasteptata. Invata sa optezi pentru obiceiuri sanatoase.

Cum sa previi gusa si imbatranirea prematura?

Mentine greutatea in parametrii normali. Nu este un secret pentru nimeni ca un trup sanatos este si armonios din punct de vedere al kilogramelor. Scapa de surplusul de greutate, mananca corect si vei vedea ca trupul tau va arata mai bine ca niciodata.

Este momentul sa introduci in dieta zilnica cruditati, salate, fructe si legume proaspete, nuci, seminte, ulei de masline, somon, nuci si seminte. Daca vrei o dieta eficienta, o recomandam pe cea mediteraneana, care pare sa faca furori in ultimii ani.

Dieta mediteraneana poate preveni procesul de imbatranire, te ajuta sa slabesti si sa te mentii si chiar iti confera o stare generala de bine.

Nici nu este de mirare, avand in vedere ca vei consuma mai putina carne, branza feta, rosii, castraveti, ulei de masline, salate si peste. JAMA Network Open, un jurnal medical american arata ca o dieta mediteraneana scade cu pana la 30% riscul de a dezvolta diabet de tip 2, in cazul femeilor.

Alimentele dietei mediteraneene le poti gasi aici >>>

Cum sa previi gusa – exercitii si masaje

Da, este foarte bine sa practici si aceasta rutina. La fel ca orice parte a corpului, zone gusei si a gatului are nevoie de putina „miscare”. Asa ca doar simpla incordare a maxilarului si relaxarea acestuia poate ajuta mult. Practica aceste exercitii pret de cateva minute pe zi.

De asemenea, masajul facial si cel din zona gatului ar trebui practicat mai des. Cumpara un ulei special si nu uita sa te masezi in fiecare seara, inainte de culcare. De multe ori aceste practici stravechi sunt considerate superficiale, dar lucrurile nu stau deloc asa.

Ai deja gusa si nu stii cum sa scapi?

Atunci cand ai cateva kilograme in plus s-ar putea sa te preocupe si cum sa scapi de gusa sau de barbia dubla, un fenomen foarte neplacut. Asa ca astazi vom vorbi putin de ceea ce ai putea face in acest sens.

In special ca, de multe ori se poate intampla sa slabesti cateva kilograme bune si tot sa te confrunti cu acest aspect care sigur te scoate din sarite.

Cum sa scapi de gusa sau, mai exact, ce sa faci pentru a eficientiza procesul de slabire…mai multe despre acest fenomen >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *