Uleiul de eucalipt. De ce ar trebui sa-l folosesti?

Despre uleiul de eucalipt ai mai auzit probabil, in special ca se foloseste deseori in aromaterapie. Dar sa incepem cu inceputul, asa ca iti precizam ca eucaliptul creste in Australia si Indonezia, fiind foarte popular in aceste zone. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca are atatea intrebuintari care te pot ajuta sa vindeci diverse afectiuni.

Uleiul de eucalipt se foloseste atat in sfera medicala cat si in cea cosmetica. Evident ca uleiurile esentiale sunt cele mai bune, efectele sale fiind superioare celor care nu sunt 100% naturale.

Printre proprietatile sale se numara faptul ca poate elimina cu succes bacteriile din aer, fiind totodata un antiinflamator, antiseptic, antibacterian, anti-viral si anti-fungic. Nu este rau, nu-i asa?

Haide sa aflam mai multe despre proprietatile sale unice.

Uleiul de eucalipt – ce trebuie sa stii

Dupa cum spuneam, poate distruge cu succes bacteriile de tot felul, asa ca foloseste uleiul si pentru aromaterapie. Pune cateva picaturi intr-un difuzor si bucura-te ca elimini mai mult de jumatate din bacteriile prezente in acea incapere.

Se pare ca uleiul de eucalipt ar fi eficient si in cazul tulpinilor de E coli, asa ca nu il neglija, in special in situatia in care stii ca cineva a fost bolnav.

Te fereste de afectiunile virale, mai ales in sezonul rece cand suntem predispusi la raceli si gripe. Are si rolul de a improspata aerul din jur, asa ca tu vei respira mai bine. Ca tot vorbeam de raceala, te va ajuta si atunci cand ai nasul infundat sau suferi din pricina afectiunilor respiratorii. Este eficient si pentru afectiunile gatului, sinusurilor, dar in cazul alergiilor si bronsitelor.

Cum vei proceda? Pentru a trata afectiunile respiratorii, ar fi bine sa inspiri acesti vapori de ulei de eucalipt. Asa ca vei adauga cateva picaturi intr-un vas cu apa fierbinte. Pune un prosop pe cap si respira adanc vaporii, pentru a fi sigura ca ii inhalezi cu succes si te ajuta sa te vindeci mai repede.

Uleiul de eucalipt – un real ajutor pentru durerile de gat sau afectiunile respiratorii

Poti face si gargara cu apa in care ai pus 2 picaturi de ulei. In acest mod vei calma durerile de gat. Asa ca nu uita sa folosesti acest remediu natural si in aceste situatii, dar nu numai.

Asa cum am precizat deja, uleiul de eucalipt are nenumarate proprietati, asa ca fii sigura ca poti apela cu incredere.

De exemplu, atunci cand suferi din pricina durerilor musculare, reumatism, chiar si in cazul in care ai ligamente luxate, uleiul de eucalipt poate fi un real sprijin. Ce este de facut? Se maseaza zonele afectate, cu miscari circulare. Sunt suficiente doar cateva picaturi de ulei.

Este eficient si in cazul muscaturilor de tantari sau alte insecte, fiind si un tratament impotriva malariei. Este un antiseptic foarte bun, asa ca va ajuta in cazul ranilor de tot felul, taieturi, etc.

Uleiul de eucalipt. Eficient si in cazul bolilor specifice copiilor

Vorbim aici despre oreion, pojar, scarlatina. Se vor face bai in care se adauga ulei de eucalipt si ceai de musetel, pentru o eficacitate maxima. Util si in cazul celor care au febra, uleiul se va folosi in compresele reci care se pun pe frunte.

Este foarte eficient si in cazurile de epuizare mentala, stres, deprimare, oboseala. Are rolul de a stimula mintea si de a ne ajuta sa ne concentram mai bine. Asa ca pune in difuzor cateva picaturi de ulei de cate ori lucrezi de acasa si vrei sa ai rezultate mai bune.

Trateaza acneea cu succes, asa ca putin ulei de eucalipt poate face minuni in ceea ce priveste cosurile care apar din senin. Pune putin ulei in acele zone si lasa-l sa actioneze peste noapte. De asemenea, daca ai probleme cu respiratia neplacuta, eucaliptul poate fi o solutie. Pune cateva picaturi intr-un pahar cu apa si clateste bine, inainte de culcare. Vei vedea ca iti va conferi o senzatie neasteptata de prospetime.

Incearca si tu aceste remedii care te-ar putea ajuta mai mult decat crezi!

Ulei esential de morcovi. Regenerant, tonic si antirid

Dupa ce vei parcurge articolul de astazi, sigur o sa vrei sa testezi uleiul esential de morcovi. In special ca il poti gasi cu usurinta la plafarele din Romania. Si ce crezi? Nu este deloc costisitor, ceea ce il face si mai atractiv.

Dar sa incepem cu inceputul. Sa descoperim in primul rand ce este acest ulei esential de morcovi si ce il face atat de special. Afla ca nu este un ulei care sa provina din morcovii obisnuiti, pe care ii gasim in comert.

Este vorba despre un soi de morcov salbatic. Nu este nici pe departe o inovatie...citeste mai multe despre uleiul de morcovi >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *