Lipitorile isi croiesc drum in medicina moderna

A venit timpul! Lipitorile isi croiesc drum in medicina moderna.

Probabil ca atunci cand te gandesti la lipitori, te gandesti la medicina evului mediu sau in cel mai bun caz la cea rudimentara care este tipica mediului rural.

Lipitorile au fost pentru prima data folosite cu scopuri medicale in Egipt, acum aproximativ 3000 de ani. Totusi, de ce ar fi cazul sa vorbim acum despre beneficiile pe care le aduc in medicina moderna?

Uzul lipitorilor nu trebuie ignorat, cu toate ca poate parea demodat si non-stiintific. De fapt, lipitorile au fost subiectul multor studii stiintifice recente si sunt studiate pentru fabricarea unor medicamente noi.

Lipitorile si medicina moderna

Grefe de piele

Lipitorile pot fi folosite de catre cadrele medicale specializate in chirurgie plastica. Ele ajuta la grabirea procesului de vindecare dupa ce au loc operatiile de grefe de piele.
In cazul arsurilor in care este necesar ca parti din tesut sa fie transferate in alte zone ale corpului, lipitorile pot ajuta. Ele pot reface circulatia sangelui in zona afectata prin inlaturarea acumularilor de sange.
Lipitorile pot fi folosite cu success si in cazul amputarilor cand partea amputata este alipita in mod chirurgical. Ele ajuta la restabilirea circulatiei sangelui in zona afectata (exemplu: deget).

Anticoagulant

Pentru a se putea hrani cu sange, lipitorile produc in mod natural o substanta anticoagulanta. Lipitoarea se ataseaza cu ajutorul ventuzelor, de corpul oamenilor sau animalelor si se hraneste cu sangele acestora. Ele pot manca de 6 sau 8 ori mai mult decat greutatea lor corporala. Anticoagulantul ne este benefic deoarece el ajuta subtierea sangelui si decongestionarea vaselor de sange. Ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii si a sistemului circulator.

Astma si analgezic

Substantele prezente in saliva lor, ajuta la dezvoltarea unor medicamente pentru astma, piele si pentru medicamentele anti-inflamatorii.

Beneficiile se resimt fie prin:
– diminuarea sau eliminarea completa a varicelor
– diminuarea sau eliminarea durerilor resimtite la nivelul picioarelor
– subtierea sangelui
– imbunatatirea sanatatii inimii si a sistemului circulator
– prevenirea formarii cheagurilor de sange
Metoda de folosire a lipitorilor
Dupa ce lipitoarea se ataseaza de corp, ea va incepe sa se hraneasca. Pentru inlaturare, fie se asteapta pana cand corpul ei este plin, fie poti astepta pana cand se dezlipeste singura (dupa aproximativ 20 de minute).
Chiar si ulterior dezlipirii lipitorii, sangerarea va continua. Acest lucru este firesc si indica faptul ca  circulatia sangelui este buna iar venele pot incepe sa se regenereze.
Dar ele nu plac tuturor
In pofida faptului ca lipitorile aduc cu sine beneficii demne de luat in calcul, totusi ele sunt neplacute unora dintre noi. Ideea ca avem lipit de noi un parazit cu un aspect neplacut, ii determina pe multi sa renunte la tratamentul cu lipitori.
Medicina moderna are nevoie sa foloseasca beneficiile lipitorilor, motiv pentru care a venit cu posibile solutii in aceasta privinta. Spre exemplu, anticoagulantul continut de lipitori poate fi sintetizat in laborator si injectat ulterior in pacient pentru subtierea sangelui. Prevenirea si dizolvarea cheagurilor de sange din organism a fost si inca este o mare provocare pentru medicina.
Medicamentele produse in laborator au deseori o serie de contraindicatii si efecte secundare nedorite. Asadar, ce facem daca vrem sa recurgem la o solutie naturala si totusi nu ne place ideea de a folosi lipitori? La ora actuala, sunt estimate ca fiind peste 100 de spitale din Marea Britanie care folosesc lipitori. Pentru a diminua din senzatia neplacuta resimtita de unii pacienti, ele se ataseaza folosind o eprubeta (sau seringa) din plastic. In acest fel se diminueaza contactul lipitorii cu pielea.
5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Lipitorile isi croiesc drum in medicina moderna

  • 11 august 2017 la 5:12
    Permalink

    Pentru a îndepărta lipitorile de pe piele, nu trebuie neaparat să aștepți ca ele să se dezlipească singure, este suficient să presari un praf de sare peste ele ca să le îndepărtezi imediat. Este foarte simplu. Lipitorile au fost folosite și sunt folosite cu mult succes în multe afecțiuni. Eu le recomand.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *