Ce sa mananci pentru o inima mai sanatoasa

Expertii din cercetare, domeniul medical, nutritie si sport se intreaba necontenit ce trebuie sa mancam pentru a avea o inima mai sanatoasa. O multitudine de tratamente sunt disponibile pe piata farmaceutica, dar acestea vin impreuna cu o lista lunga de contraindicatii si efecte adverse.

Asadar, omul modern se vede pus in fata unei situatii de incertitudine: ce sa mananci ca sa previi, ce medicamente sa iei ca sa tratezi cat mai eficient?

Acum vom vorbi despre acele alimente care au fost dovedite ca fiind benefice sanatatii inimii tale si a sistemului circulator. Trebuie tinut cont de faptul ca unii dintre noi au anumite predispozitii genetice si alimentatia nu este suficienta pentru a mentine genele bolilor inimii dormante.

Alimentele sunt cele care ne hranesc organismul cu nutrienti, care ne mentin celulele vii si care ne ajuta sa ne pastram sanatatea.

Cerealele integrale

Bolile de inima sunt responsabile pentru majoritatea deceselor din tara noastra, alimantatia precara fiind un important factor. Alimentele care ne sunt disponibile pe piata sunt variate si asadar este important sa stii ce sa alegi ca sa mananci corect si sanatos.
poti incepe prin a inlocui painea alba cu cea din faina integrala. Aceasta schimbare simpla iti va reduce riscul de boli cardiace si atac de cord, conform expertilor medicali. Pe langa acesta, un alt beneficiu este dat de imbunatatirea digestiei care trage cu sine o serie de multe alte beneficii la nivelul intregului organism.

Nucile

Nucile au in mod natural un continut relative ridicat de uleiuri si grasimi vegetale. Dar spre deosebire de grasimile animale, acestea sunt monosaturate si ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii. Studiile arata ca, odata consummate zilnic, nucile reduc riscul bolilor vasculare si cardiace. Acest efect este resimtit si mai rapid daca nucile inlocuiesc gustarile bogate in grasimi, uleiuri prajite si zahar (exemplu: chipsuri)

Ciocolata

Ciocolata este si ea un ajutor in lupta cu afectiunile cardiace, insa nu orice tip de ciocolata. Ciocolata neagra, mai exact cea cu un continut de minim 70% cacao, este un aliment ce poate fi consumat cu incredere. Ea contine un compus numit polifenol care are calitatea de a produce dilatarea arterelor si imbunatatirea circulatiei sangelui.

Avocado

Avocado este bogat in vitamina B, mai ales B5. Aceasta joaca un rol important deoarece ajuta la reglarea cantitatii de adrenalina care ne este produsa in organism. Este bogat in proteine si grasimi monosaturate si poate potoli pofta de mancare. In acest fel, avocado te poate ajuta sa slabesti sanatos.

Semintele de dovleac

Semintele de dovleac au un continut bogat in Magneziu. Magneziul ajuta la reducerea stresului pe care il resimti si prin urmare, este benefic pentru inima ta. Stresul poate avea un impact sever asupra inimii, iar un nivel de stress care este ridicat in mod constant, este resimtit chiar si de catre cei mai sanatosi dintre noi.
Pe langa magneziu, semintele de dovleac au un continut bogat de proteine si grasimi vegetale si pot fi folosite in cadrul dietelor de slabit.

Ceaiul verde

Sistemul circulator poate fi imbunatatit daca bei ceai verde in mod regulat. Functiile inimii si cele ale sistemului circulator sunt imbunatatite relative rapid doar prin consumul de ceai verde. Studiile recente in domeniu arata ca acesta imbuntateste functia celulelor din sistemul circulator si poate preveni boli ale inimii.
Ceaiul verde este deseori folosit si in cadrul curelor de slabit si detoxifiere.
5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *