Ulei esential de morcovi. Regenerant, tonic si antirid!

Dupa ce vei parcurge articolul de astazi, sigur o sa vrei sa testezi uleiul esential de morcovi. In special ca il poti gasi cu usurinta la plafarele din Romania. Si ce crezi? Nu este deloc costisitor, ceea ce il face si mai atractiv.

Dar sa incepem cu inceputul. Sa descoperim in primul rand ce este acest ulei esential de morcovi si ce il face atat de special. Afla ca nu este un ulei care sa provina din morcovii obisnuiti, pe care ii gasim in comert.

Este vorba despre un soi de morcov salbatic. Nu este nici pe departe o inovatie. Uleiul dateaza inca de pe vremea egiptenilor si romanilor. Este demn de mentionat ca grecii il apreciau cel mai mult, fiind unul dintre ingredientele favorite de acestia.

Stramosii nostri il foloseau pentru a stopa inflamatiile si indigestiile si se folosea strict ca ulei esential, nu culinar.

Ulei esential de morcovi. Beneficii, mod de folosire si proprietati

Poate ca nu are aceeasi notorietate ca cel de eucalipt sau de lavanda, dar poti fi sigura ca si uleiul de morcov are capacitati demne de admirat. In special atunci cand vorbim despre regenerare si mentinerea frumusetii si sanatatii pielii. Ajuta la vindecarea eventualelor probleme de piele si previne cu succes imbatranirea.

Asa ca ar fi momentul sa ii dai o sansa. In special ca este util atunci cand vorbim despre mentinerea tenului. Asa ca se regaseste in mai multe produse de infrumusetare dedicate.

ATENTIE! Nu se foloseste direct pe piele, ci in combinatie cu alte uleiuri, iar concentratia acestuia nu trebuie sa depaseasca 0,5-1%. Se mai poate combina cu uleiul esential de bergamota, piper negru, cedru, scortiosoara, cuisoare, tamaie sau lavanda, conform oleya.ro.

Evident ca este bine sa te documentezi inainte si sa intrebi chiar un specialist in medicina naturopata, inainte de a-ti prepara propriul ulei „magic” contra imbatranirii. Multe femei isi prepara propriul ser contra ridurilor, care are in compozitie si uleiul esential de morcov.

Se pare ca serul care are la baza acest ulei este foarte apreciat, tocmai datorita proprietatile antirid remarcabile.

Asa ca poate ai vrea sa incerci si tu.

Ulei esential de morcovi – antifungic si antibacterian

Desi testele realizate au fost facute in vitro sau asupra animalelor, nu se poate contesta faptul ca uleiul esential de morcov salbatic nu ar avea capacitati deosebite.

Se pare ca substanta carotol (din ulei) impiedica dezvoltarea ciupercilor si a fungilor cu pana la 65%, in natura. Iar specialistii considera ca acest ulei ar putea avea un efect miraculos si asupra vindecarilor ranilor de la nivelul pielii. De fapt, in trecut se folosea in acest mod, dar in asociere cu alte uleiuri, asa cum am mentionat.

Are si efecte antibacteriene, in special impotriva bacteriei gram, care duce la declansarea sindromului de soc toxic, o afectiune mai rara care poate afecta atat copii cat si adulti.

Totusi, cele mai multe efecte benefice sunt cele care confera tenului o vindecare binemeritata. Ajuta enorm si tenul cuperozic sau gras.

Pentru intinerirea pielii, este indicat sa il folosesti in combinatie cu uleiul de catina sau lamaie. Cel mai bine ar fi sa-l achizitionezi de la magazine naturiste, acolo unde vei afla mai multe despre produsele de infrumusetare care-l contin.

Uleiurile esentiale si proprietatile acestora. Cum te pot ajuta?

Mult mai repede si simplu decat credeai. De exemplu, va fi foarte util sa stii ce fel de ulei sa folosesti in momentele de stres, spre exemplu. Sau atunci cand ai un disconfort.

ATENTIE! Iti precizam inca de la inceput ca trebuie sa cumperi uleiuri naturale. NU te multumi cu cele ieftine, foarte aromate (sintetic) ca nu sunt ceea ce trebuie. Asigura-te ca provider-ul este unul serios, in care te poti increde. Chiar daca sunt mai costisitoare, fii sigura ca merita efortul…mai multe despre uleiurile esentiale >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *