Cum sa scapi de stres – ce zic specialistii?

Daca si tu te-ai intrebat cum sa scapi de stres, poate ar fi bine sa afli si parerile specialistilor. Nu de alta, dar aceste lucruri sunt intens studiate. Asa ca o parere avizata poate fi exact ceea ce ai nevoie.

Traim intr-o societate in care stresul si agitatia au inceput sa fie legate cumva de…succes! Cu cat esti mai agitata si ocupata pare sa fie mai bine. Cel putin asa considera o buna parte a oamenilor de afaceri. Sa fie oare asa? Poate fi aceasta perspectiva una inteleapta? Nicidecum. Iar astazi esti pe cale sa intelegi mai bine.

Cum sa scapi de stres? Intr-un mod intelept, avand grija de tine, asa cum urmeaza sa descoperi. Vei observa ca nutritia, sportul si timpul liber joaca un rol colosal.

Cum sa scapi de stres – stiai ce parere au psihologii?

Incepe cu activitatea fizica. Cand esti stresata, coprul incepe sa produca hormonul stresului, adica cortizolul. Acesta vine ca un raspuns la situatiile stresante de tipul „lupta sau fugi” . Dar o cantitate mare de cortizol iti poate afecta inima, asa ca stresul este nociv.

Sigur ca nu este cazul sa faci 3 ore de sport pe zi. Incepe cu plimbari lejere, mers pe bicicleta, alergat pe banda, poate si 1-2 sedinte de fitness. Ideea este sa fii activa, nu conteaza atat de mult ce sport alegi, declara specialistii. In acest fel vei fi mai relaxata si te vei putea bucura de viata mai mult.

Timpul liber. Are o influenta majora, asupra ta. Nici nu iti imaginezi cat de important este pentru tine sa ai timp liber. Si sa faci exact ceea ce iti place. Asa ca gaseste un hobby, citeste, gateste, ia cina cu un prieten. Ceea ce iti face tie placere este atat de important. Asa ca nu te lasa si bucura-te de ceea ce iti place, cat mai des. Stresul, munca suplimentara si munca de acasa te pot afecta enorm. Imparte sarcinile de acasa cu partenerul de viata si nu uitati de voi insiva.

Cum sa scapi de stres? Deconecteaza-te!

Uita de telefon. Si de televizor, daca se poate. Bucura-te de natura si de compania celorlalti, mai mult. Tehnologia ne face sa fim stresati, in special ca tot timpul vrem sa vedem ceva. Parca ai mai citi un articol sau ai mai vedea un video si tot asa…Initial, ai senzatia ca te relaxezi, dar nu este deloc asa. A devenit un lux sa te detasezi, ceea ce nu este deloc normal. Asa ca invata sa te bucuri mai mult de o plimbare in parc sau de o conversatie, fata in fata, nu pe chat!

In special seara. Mai bine citeste ceva relaxant sau fa o meditatie, te va ajuta enorm sa ai o stare de spirit mai buna.

Invata sa spui nu. Este important sa intelegi ca limitele sunt necesare in viata. Spune nu inclusiv sefilor, dar si celor dragi. In special cand se cere prea mult de la tine. De multe ori, cei dragi ne pun in dificultate, cu cerintele lor. Invata sa pui piciorul in prag si sa le spui ceea ce gandesti, fara sa te simti vinovata. Comunica-le sentimentele tale cu calm si cu siguranta te vor intelege. Si nu mai ceda atat de usor…

Cum sa scapi de stres? Mananca corect si sanatos

Nu este nicio vrajeala. Nutritia joaca un rol cheie in vietile noastre, asa ca nu o neglija. Mananca mai multe fructe si legume proaspete, salate, seminte si nuci nesarate si neprajite.

Renunta la fumat, bea mai putin alcool si bucura-te de moment, orice ar fi. Nu uita ca mancarea procesata te afecteaza si psihic, nefiind deloc sanatoasa. Nu contine vitamine si nutrienti, asa ca nu are niciun rost sa o consumi.

Ai mai multa grija de tine si vei scapa de stres, mai repede decat crezi!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *