Peste 40% dintre bolile canceroase pot fi prevenite!

Bolile canceroase pot fi prevenite, iar aceasta veste nu poate decat sa ne incante. Cu siguranta ai mai auzit aceasta informatie, dar astazi vom discuta mai pe larg despre prevenirea unei boli grave, dar foarte raspandite. In ultimii ani, bolile canceroase au progresat intr-un ritm alert si rapid, asa ca este momentul sa stim ce avem de facut.

Specialistii spun ca nutritia ocupa un rol esential in bunastarea organismului, iar stresul trebuie eliminat complet din viata noastra. Pentru ca exista 2 motive care duc la cancere: stresul si dieta alimentara. Nu intamplator am pus stresul pe primul loc. Acesta este primul factor care duce la declansarea aparitiei de celule canceroase.

Asa ca, data viitoare cand te trezesti ca spui: „nu am nimic, sunt doar stresata”, gandeste-te de 2 ori inainte. Chiar vrei sa persisti in aceasta stare care conduce la nenumarate boli?

Cum se manifesta stresul si ce trebuie sa intelegi? De cele mai multe ori, atunci cand avem emotii sau suntem stresati, corpul nostru incepe sa somatizeze aceste stari. Majoritatea oamenilor experimenteaza afectiuni ale stomacului. Asa ca diareea, durerile abdominale si chiar indigestia pot aparea pe acest fond…mai multe despre stres aici >>>

O nutritie eficienta previne cancerele

Ce veste buna, in special daca ai peste 30 de ani si pana acum nu prea ai dat importanta nutritiei. Modul de viata si alegerile pe care le facem in fiecare zi stabilesc cum va raspunde organismul. Va crea o boala sau se va simti bine, iar acest lucru se va putea observa si in exterior?

Nutritionistul-dietetician, Adina Rusu, a precizat pentru Agerpres cateva repere, in ceea ce priveste alimentatia corecta. De asemenea, a semnalat care sunt greselile pe care le facem si care pot conduce la cancere, din pacate.

Putini stiu ca alimentatia joaca un rol cheie in prevenirea cancerelor:

„Carcinogeneza, adica transformarea unei celule normale intr-una canceroasa in urma mai multor mutatii, poate sa fie influentata de alimentatie prin mai multe mecanisme de actiune. Astfel, pe de o parte, constituentii alimentari pot avea efecte directe asupra raspunsului imunitar si asupra inflamatiei, in timp ce excesul de grasime corporala, atunci cand exista, actioneaza indirect, prin hormonii care influenteaza aparitia si progresul cancerului”, afirma Adina Rusu, nutritionist-dietetician, potrivit Agerpres.

Iar obezitatea crescuta cu care ne confruntam in zilele noastre nu face altceva decat sa accelereze procesul de imbatranire celulara si predispozitia la boli cronice.

Cancer si obezitate – de ce nu fac casa buna impreuna?

La nivel global, nu mai putin de 12% dintre cancere sunt cauzate pe fondul greutatii excesive si a obezitatii. Kilogramele in plus ne expun riscurilor din toate punctele de vedere. Iar cei supraponderali au un risc crescut pentru 13 tipuri diferite de cancer. Inclusiv cancer endometrial, esofagian, renal, adenocarcinom pancreatic, carcinom hepatocelular, cancer gastric, meningiom, mielom multiplu, cancer colorectal, cancer de san la femeile aflate in postmenopauza, cancer ovarian, cancer de vezica biliara si cancer tiroidian.

Asa ca inceputul ar fi alegerea corecta a alimentatiei. Nu mai putin de 40% dintre cancere pot fi prevenite cu ajutorul unei alimentatii bazice. Adica un consum crescut de alimente vegetale, fructe si legume proaspete, nuci, seminte, etc. Toate vor conduce la un organism mai sanatos, iar obezitatea nu va mai fi o problema. Cei care mananca sanatos au o greutate optima, esential in prevenirea bolilor.

Cercetarile realizate pana in prezent au aratat ca un consum zilnic de 400 – 600 grame de fructe si legume este asociat cu o incidenta scazuta pentru multe dintre formele comune de cancer. Alimentele de origine vegetala contin fitonutrienti, compusi bioactivi care au abilitatea de a interactiona cu organismul uman, avand efecte benefice asupra sanatatii. Nu doar fructele si legumele contin fitonutrienti, ci si nucile, semintele si chiar plantele aromatice si condimentele (…). Astfel, unii compusi, cum ar fi resveratrolul (din struguri), sulforafanul (din varza, broccoli, conopida), curcumina (din turmeric), quercitina (din mere si ceapa rosie) si genisteina (din soia) pot potenta actiunea tratamentelor chimioterapeutice utilizate in cancer”, a mai precizat Adina Rusu.

Dieta alcalina – slabesti si previi cancerul

Exemplu de meniu in dieta alcalina

Mic dejun: un smoothie de fructe (capsuni, avocado, citrice, etc)

Gustare: o mana de caju, cateva seminte de floarea soarelui

Pranz: mancare de legume ( dovlecei, mazare, varza, salate, castraveti ,rosii, conopida, broccoli, ridichi, etc). Toate sa fie la cuptor sau la abur, fara ulei…meniul complet aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *